Herec Bryan Cranston sa po prvý raz predstaví na Broadwayi

NETKY.SK • 23 Január 2014, 14:49 • 2 min
Herec Bryan Cranston sa po prvý raz predstaví na Broadwayi

NEW YORK - Americký herec Bryan Cranston bude po prvý raz účinkovať na Broadwayi. Päťdesiatsedemročný predstaviteľ Waltera Whitea zo seriálu Perníkový tatko (2008 - 2013), stvárni 36. prezidenta Spojených štátov amerických Lyndona B. Johnsona v historickej dráme s názvom All the Way.

slovakia

left justify in out

Projekt amerického scenáristu, držiteľa Pulitzerovej ceny Roberta Schenkkana, v ktorom sa v rôznych úlohách predstaví približne 20 hercov a herečiek, uvedú 3. marca v divadle Neila Simona. "Herec stvárňujúci Lyndona B. Johnsona by mal byť charizmatický a šarmantný a zároveň by mal naháňať strach. Bryan Cranston to spĺňa," uviedol Schenkkan. Príbeh hry sa bude zameriavať na Johnsonov prvý rok v úrade prezidenta. Réžiu má na starosti Bill Rauch. 

Bryan Lee Cranston pochádza z Kalifornie a s herectvom začínal v miestnych divadlách. Koncom 80. rokov sa začal objavovať v reklamách a malých televíznych úlohách. Jeho prvou väčšou úlohou bola postava kozmonauta Buzza Aldrina v seriáli Zo Zeme na Mesiac (1998) z produkcie HBO. Do povedomia verejnosti sa dostal ako otec rodiny v seriáli Malcolm in the Middle (2000 - 2006), za ktorý bol tri razy nominovaný na cenu Emmy a raz na Zlatý Glóbus. Celosvetovú slávu mu však priniesol až spomínaný seriál Perníkový tatko, za ktorý získal štyri ceny Emmy. Okrem toho sa objavil aj v snímkach ako Zachráňte vojaka Ryana (1998), Malá Miss Sunshine (2006), Drive (2011) či Argo (2012). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona