Herec Benedict Cumberbatch sa ospravedlnil za nevhodné slovo

NETKY.SK • 27 Január 2015, 14:45 • 2 min
Herec Benedict Cumberbatch sa ospravedlnil za nevhodné slovo

LONDÝN - Anglický herec Benedict Cumberbatch sa ospravedlnil za nedávne výroky, v ktorých hercov čiernej pleti nazval farebnými. Tridsaťosemročný rodák z Londýna v rozhovore s moderátorom Tavisom Smileym povedal, že "farební" herci majú vo Veľkej Británii menšie možnosti ako v USA, čo je treba zmeniť.

slovakia

left justify in out

Hoci predstaviteľ Sherlocka v rovnomennom seriáli televízie BBC chcel poukázať na nerovnosti medzi ľuďmi, za nevhodné označenie sa naňho spustila kritika. Cumberbatch preto zverejnil vyhlásenie, v ktorom sa ospravedlnil za svoju chybu.

 

"Cítim sa ako kompletný hlupák. Najviac zahanbujúce je, že som ten výraz použil, keď som hovoril o rasovej nerovnosti v britskom umeleckom priemysle a o potrebe rýchlych zlepšení v našom odvetví," uviedol Cumberbatch v písomnom ospravedlnení. "Môžem len dúfať, že tento incident zdôrazní potrebu pre správne používanie terminológie, ktorá je presná a neuráža. Ospravedlňujem sa opäť všetkým, koho som urazil neuváženým použitím nevhodného slovníka pri téme, ktorá sa týka aj mojich priateľov, ktorých si vážim," dodal. 

 

Benedict Cumberbatch je známy najmä vďaka účinkovaniu v spomínanom seriáli Sherlock (2010), za ktorý ho nominovali na Zlatý glóbus, Primetime Emmy či televízne ceny BAFTA, pričom jednu Emmy sa mu podarilo získať. Nominácie na televízne ceny BAFTA získal aj za stvárnenie Stephena Hawkinga v televíznom filme Hawking (2004) a vedľajšiu rolu v dráme Small Island (2009). Objavil sa tiež v snímkach Nezlomná vôľa (2006), Pokánie (2007), Third Star (2010), Vojnový kôň (2011), Jeden musí z kola von (2011), 12 rokov otrokom (2013), Star Trek: Do temnoty (2013), The Fifth Estate (2013), Blízko od seba (2013) či miniseriáli Koniec prehliadky (2012). Svoj hlas prepožičal drakovi Smaugovi a Nekromantovi v trilógii Hobit (2012, 2013 a 2014) Petra Jacksona i vlkovi v animovanom filme Tučniaky z Madagascaru (2014). Najnovšie sa predstavil v životopisnej dráme The Imitation game (2014), v ktorej stvárnil kryptoanalytika a matematika Alana Turinga. Snímka bude mať slovenskú distribučnú premiéru vo štvrtok 29. januára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies