Herec Alan Alda, z kultového seriálu M.A.S.H., oznámil, že má Parkinsonovu chorobu

NETKY.SK • 31 Júl 2018, 23:18 • 2 min
Herec Alan Alda, z kultového seriálu M.A.S.H., oznámil, že má Parkinsonovu chorobu

NEW YORK - Americký herec Alan Alda (82) v utorok oznámil, že má Parkinsonovu chorobu. Herec známy najmä vďaka úlohe v kultovom seriáli M.A.S.H. sa tak vyjadril v rannej šou televízie CBS, pričom priblížil, že neurodegeneratívnu chorobu mu diagnostikovali pred už tri a pol rokom.

slovakia

left justify in out

Po oznámení zároveň vyjadril očakávanie, že sa jeho diagnóze budú venovať bulvárne denníky. Alda ďalej uviedol, že v súvislosti so svojou chorobou nepociťuje hnev a považuje ju za výzvu.

 

Odkedy mu ju lekári zistili, pokračoval v svojej hereckej práci a poskytoval aj rozhovory. Práve pri jednom z nich si však nedávno vďaka záznamu všimol, že sa mu triasol palec a obával sa, že by o tom čoskoro bulvárne informovalo nejaké médium. Preto sa radšej správu rozhodol zverejniť sám.

 

Herec dodal, že odhalenie jeho diagnózy by mohlo byť prospešné aj pre iných trpiacich rovnakou chorobou, keďže by si mohli vďaka nemu uvedomiť, že stále existujú veci, ktoré dokážu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies