Herec a režisér Vojtěch Kotek oslavuje tridsiatku

NETKY.SK • 8 Január 2018, 09:33 • 2 min
Herec a režisér Vojtěch Kotek oslavuje tridsiatku

PRAHA/BRATISLAVA – Český herec a režisér Vojtěch Kotek má 8. januára 30 rokov. Preslávil sa komédiou Snowboarďáci, hral vo viacerých ďalších filmoch, nedávno aj v koprodukčnom TV filme Mária Terézia.

slovakia

left justify in out

Vojtěch Kotek sa narodil v roku 1988 v Prahe v divadelnej rodine. Jeho otec Václv Kotek hrá v divadle Járy Cimrmana a matka Alena Kotková vyštudovala produkciu na DAMU. Okrem činoherného a filmového herectva sa venuje tiež moderovanie a dabingu. Hrá v hudobnej skupine TH!S.

 

Kotek sa od ôsmich rokov venuje dabingu. Známy je aj ako český hlas čarodejníka Harryho Pottera. Za sebou má aj divadelné skúsenosti, ktoré začal v januári 2011, keď v divadle Járy Cimrmana vystúpil v predstavení Vražda v salónnom coupé v úlohe praktikanta Hlaváčka.

 

Hral vo filmoch Rafťáci, Ro(c)k podvraťákov, Posledný vlak, Vidiecky učiteľ, O život, Perfect Days, Horiaci ker. Jeho celovečerným režisérskym debutom je komédia Päťdesiatka, v ktorej si aj zahral.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies