Hercovi Ryanovi O'Nealovi zistili rakovinu prostaty

NETKY.SK • 18 Apríl 2012, 07:19 • 2 min
Hercovi Ryanovi O'Nealovi zistili rakovinu prostaty

Hercovi Ryanovi O'Nealovi zistili rakovinu prostaty - Celebrity Americkému hercovi Ryanovi O'Nealovi, ktorý úspešne bojoval s leukémiou, diagnostikovali rakovinu prostaty. Nedávno mi diagnostikovali rakovinu prostaty druhého stupňa, uviedol O'Neal vo vyhl

slovakia

left justify in out

img

Americkému hercovi Ryanovi O'Nealovi, ktorý úspešne bojoval s leukémiou, diagnostikovali rakovinu prostaty.
      "Nedávno mi diagnostikovali rakovinu prostaty druhého stupňa," uviedol O'Neal vo vyhlásení zverejnenom dnes na internetovej stránke časopisu People.
      Hoci 70-ročného herca zistenie šokovalo, je rád, že chorobu odhalili včas a podľa jeho lekárov má šancu na úplné uzdravenie. Zároveň vyzval všetkých, aby chodili na pravidelné prehliadky, "pretože včasné diagnostikovanie je najlepšou obranou proti tejto strašnej chorobe, ktorá postihla toľko ľudí".
      O'Neal v pôvodnom vyhlásení tvrdil, že mu zistili rakovinu vo štvrtej fáze, neskôr však vydal nové vyhlásenie, v ktorom sa píše o druhej fáze.
      Filmová kariéra O'Neala mala raketový nástup: dráma Love Story (1970) získala nomináciu na Oscara pre najlepšieho herca a Zlatý glóbus. Koncom 70. rokov však prišiel útlm a lepšie časy nastali až začiatkom 90. rokov. Objavil sa aj v seriáloch Kosti a Zúfalé manželky.
      Koncom 90. rokov zistili O'Nealovi myeloidnú leukémiu. Najnovšia diagnóza prišla približne tri roky po tom, čo na rakovinu vo veku 62 rokov zomrela jeho dlhoročná partnerka, herečka Farrah Fawcettová, s ktorou sa chcel oženiť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies