Hercovi Dušanovi C. vymeral súd osem rokov, zatiaľ neprávoplatne

NETKY.SK • 1 Marec 2012, 12:12 • 2 min
Hercovi Dušanovi C. vymeral súd osem rokov, zatiaľ neprávoplatne

Hercovi Dušanovi C. vymeral súd osem rokov, zatiaľ neprávoplatne - Krimi Herec Dušan C.

slovakia

left justify in out

img

Herec Dušan C. (41) sa opäť ocitol pred trestným senátom. V drogovej kauze mu súd, zatiaľ neprávoplatne, vymeral trest osem rokov nepodmienečne. Dnes o tom informuje internetový portál cas.sk.
      Dušan C. sa proti rozsudku odvolal. Prokurátor podľa portálu navrhol trest v dolnej polovici trestnej sadzby, ktorá je 10 až 15 rokov. Jeho spoluobžalovanému navrhol trest deväť rokov. Obhajca Dušana C. žiadal herca oslobodiť, pretože pomáhal polícii a sám sa zapojil do boja proti drogám.
      Obžalovaný v záverečnej reči priznal, že v roku 2001 spravil chybu a odvtedy sa snaží dostať späť do divadla. "V roku 2007 som bol nastavený na normálny život. Spolupracoval som však s políciou a dnes začínam pochybovať, či to bolo správne. Po tejto skúsenosti už nikdy neoznámim spáchanie trestného činu," povedal. Zároveň dodal, že sa mu nechce veriť, že stojí pred trestným senátom.
      Advokáti obidvoch obžalovaných poukázali na to, že celá kauza sa tiahne už takmer päť rokov, čo je neprimerane dlhý čas.
      Jedna zo znalkýň, ktorá na pojednávaní vypovedala, netrvá na liečbe herca zo závislosti od drog.
      Herec na jednom z predchádzajúcich pojednávaní odmietol dohodu o vine a treste. Dušan C. na predchádzajúcom pojednávaní tvrdil, že pervitín zháňal pre spoluprácu s policajtmi, aby odhalil aktérov drogovej scény. Martin H. sa na pojednávaní priznal k drogovej trestnej činnosti a očakáva trest.
      Dušan C. tvrdí, že policajt, ktorému poskytoval informácie, mu povedal, že ak spácha trestnú činnosť, ktorá pomôže odhaliť závažnejšiu trestnú činnosť, zaručuje mu to beztrestnosť. O tom, či je toto tvrdenie obžalovaného pravdivé, sa novinári nedozvedeli v pojednávacej sieni, pretože výsluch policajta bol na jeho žiadosť za zatvorenými dverami.
      Známemu hercovi priťažuje fakt, že už bol za drogovú trestnú činnosť odsúdený. Dušana C. zadržali protidrogoví policajti v rámci akcie Vrabec v máji 2007 na Saratovskej ulici pred budovou polície v bratislavskej Dúbravke. Podľa polície si zháňal pervitín od novembra 2006. Vo chvíli policajného zásahu mal pri sebe niekoľko striekačiek s drogou. V jeho prospech hovorí dlhý odstup od zatknutia, ako aj jeho opätovný návrat medzi prominentných umelcov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies