Herci z Broadwaya nahrajú pieseň na pomoc obetiam prestrelky v Orlande

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 13:42 • 2 min
Herci z Broadwaya nahrajú pieseň na pomoc obetiam prestrelky v Orlande

BRATISLAVA - Skupina 70 hercov vystupujúcich na Broadwayi nahrá charitatívnu pieseň pre LGBT komunitu v meste Orlando v americkom štáte Florida.

slovakia

left justify in out

Umelci, medzi ktorými sú napríklad Lin-Manuel Miranda, Sara Bareilles, Kristen Bell, Idina Menzel či Sarah Jessica Parker, prespievajú skladbu What the World Needs Now Is Love, ktorú v roku 1965 predstavila hudobníčka Jackie DeShannon, pričom impulzom k tomu bola streľba v miestnom nočnom klube Pulse, ktorá sa tam odohrala v noci na nedeľu. Pri incidente zahynulo 50 ľudí, vrátane útočníka Omara Mateena, a ďalších 53 osôb utrpelo zranenia. Nahrávka, ktorá bude stáť necelé dva doláre, bude dostupná k stiahnutiu od pondelka 20. júna na webstránke www.broadwayrecords.com.


Charitatívny projekt iniciovali moderátor rádia SiriusXM Seth Rudetsky s manželom, producentom Jamesom Wesleym. "Broadwayská komunita bola neskutočne otrasená a zničená strašnou tragédiou v Orlande. Každý chcel čo najskôr urobiť niečo, čím by mohol naozaj niečo zmeniť. V pondelok ma môj manžel zobudil a navrhol, aby sme zhromaždili našich priateľov a kolegov a nahrali skladbu podobnú We Are the World (charitatívna pieseň, ktorou v 80. rokoch minulého storočia chceli hudobníci pomôcť v boji s hladom v Afrike a v roku 2010 zase obetiam zemetrasenia na Haiti, pozn. SITA) a vyzbierali peniaze pre obete a ich rodiny," uviedol Rudetsky.

 

"Začali sme telefonovať a zrazu sme mali veľa divadelných hercov spolu s orchestrom a službami plne funkčného nahrávacieho štúdia, všetkých ochotných darovať svoj čas a talent," pokračoval a dodal, že chcú týmto počinom ukázať, ako bojovať s násilím a neznášanlivosťou.


K projektu sa okrem spomínaných hercov pridali aj Roger Bart, Matthew Broderick, Fran Drescher, Gloria Estefan, Sutton Foster, Whoopi Goldberg, Carole King, Jane Krakowski, Nathan Lane, Zachary Levi, Audra McDonald, Rosie O’Donnell, Bernadette Peters či BD Wong. Celkový výťažok z predaja nahrávky darujú iniciátori inštitúcii LGBT Center of Central Florida.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies