Herci musia byť podľa Davida Gránského všestranní

NETKY.SK • 19 Január 2017, 08:25 • 2 min
Herci musia byť podľa Davida Gránského všestranní

BRATISLAVA - Český herec David Gránský je presvedčený, že na dokonalé herecké výkony musí človek ovládať hneď niekoľko disciplín.

slovakia

left justify in out

„Tak sa to vyžaduje aj na školách. Už keď vás berú na herectvo, tak okrem toho, že musíte vedieť hrať, chcú, aby ste aj spievali a aby ste tancovali alebo vedeli predviesť nejaké akrobatické prvky. Musíte skrátka vedieť hýbať telom, pretože to je v herectve najdôležitejšie,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.

 

Herci by si zároveň mali podľa neho neustále rozširovať obzory a venovať sa rôznym aktivitám. „Napríklad taká jazda na koni je výborná skúsenosť. Ono sa na prvý pohľad môže zdať, že to v herectve nevyužijete, ale môže sa stať, že vás budú chcieť niekedy obsadiť napríklad do úlohy princa a vy to zrazu môžete zužitkovať. Keď máte širší záber, dá vám to pocit sebaistoty,“ vysvetlil Gránský, ktorý si energiu rozhodne nešetrí len na herectvo.

 

Mladý rodák zo Znojma je totiž i nadšený spevák a venuje sa aj dabingu a moderovaniu. „Na druhej strane si často hovorím, či niečo z toho viem robiť aj poriadne... Príde mi to, že proste tak nejako spievam, tak nejako hrám a teraz aj moderujem a dabujem. Je to zvláštne... Každý projekt pritom beriem úplne vážne a profesionálne a snažím sa byť čo najlepší. Občas asi o sebe pochybuje každý, bez ohľadu na profesiu... Zatiaľ ma ale takáto členitá práca baví. Človek môže potom vyselektovať, čo mu vyhovuje a čo nie, stretne sa s množstvom ľudí, ktorí mu buď sadnú alebo nesadnú a vytvorí si postupne obraz, čo vlastne chce,“ uviedol 24-ročný interpret. „Je však naozaj dôležité mať aj nejakú prípravu, preto som šiel na konzervatórium a už počas školy som chodil na rôzne konkurzy a začal som točiť seriály. Do dnešného dňa som účinkoval asi v piatich seriáloch, ktoré mi potom otvorili cestu k iným prácam,“ priblížil.

 

 

Sympatického herca zároveň teší, že sa mu darí popri hraní aj aktívne spievať. „Naspieval som napríklad pesničku k Ohnivému kuraťu a účinkujem stále v muzikáloch,“ uviedol Gránský, ktorý sa dostal do povedomia v roku 2008 v prvom českom X Factore. „Už ako malý som miloval spev a vždy ma lákalo zúčastniť sa takejto šou. Prv som si hovoril, že nemám šancu sa do takého projektu dostať, no potom som to skúsil. Mal som asi pätnásť rokov a prebojoval som sa napokon do finále. Bol som asi šiesty, čo je celkom slušné,“ pochválil sa herec.

 

Radosť z umiestnenia však rýchlo vystriedalo sklamanie. „Všetci finalisti po takejto súťaži čakajú, že sa začnú hrnúť ponuky z Hollywoodu a že im neprestane zvoniť telefón, no pravda je, že tí ľudia v skutočnosti nikoho nezaujímajú. Je to biznis, obyčajný televízny program určený na pobavenie divákov počas určitej sezóny, ktorý v skutočnosti nevytvára žiadne hviezdy. Je to ale aj veľká skúsenosť. Človek zistí, ako funguje šoubiznis, a keď sa bude aj naďalej veľmi snažiť - ale naozaj veľmi - tak to môže napokon dopadnúť podľa jeho predstáv. Ja som po skončení šou stratil ilúzie. Najprv som sa skoro zrútil, lebo som čakal, že budem okamžite nahrávať albumy a točiť klipy a budú ma hrať v rádiách a bol som sklamaný, naštvaný a smutný, že to tak nie je. Cítil som sa dotknutý. Myslel som si totiž, ako veľa som dokázal a aký som populárny a bol som na to aj namyslený - a ľudia mi napočudovanie hovorili úplný opak. Zo všetkých strán ku mne prichádzalo len ’A čo chceš? Veď ešte nič nevieš... To, že si niekde vystupoval, neznamená, že si už hotový človek...’ A bola to pravda,“ uzavrel Gránský.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies