Herca Salmana Khana odsúdili na päť rokov väzenia

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 19:10 • 2 min
Herca Salmana Khana odsúdili na päť rokov väzenia

NAÍ DILLÍ - Jednu z hviezd indickej továrne na sny Bollywoodu - herca Salmana Khana - uznal dnes súd vinným z trestného činu zabitia z nedbalosti a odsúdil ho na päť rokov väzenia.

slovakia

left justify in out

Verdikt súdu v Bombaji sa zrodil viac ako 12 rokov po tom, čo Salman Khan v podnapitom stave stratil kontrolu nad terénnym vozidlom a prešiel s ním piatich bezdomovcov na chodníku. Jeden z nešťastníkov prišiel o život.    

     

Sudca neakceptoval Khanove tvrdenia o tom, že v inkriminovanom čase sedel za volantom jeho vodič.
     

Medzinárodne uznávanú hviezdu strieborného plátna prvostupňový indický súd uznal vinným iba z ohrozovania cestnej premávky, obnovené súdne pojednávanie sa začalo vlani, konkrétny rozsudok padol dnes. 
     

Khan, ktorý počas 27-ročnej kariéry nakrútil viac ako 90 filmov, sa proti rozsudku môže síce odvolať, avšak proti nemu hovoria výpovede početných svedkov vrátane príslušníkov polície. Napriek tomu však obhajoba túto možnosť zrejme využije. Ak by herca boli odsúdili na pôvodne zvažovaný desaťročný trest väzenia, pre 49-ročného umelca by to zrejme znamenalo koniec kariéry. Indické i francúzske médiá informovali v tejto súvislosti o možnom zrušení kontraktov za viac ako tri desiatky miliónov dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies