Herca Lanea Garrisona prepustili z väzenia

NETKY.SK • 1 Júl 2012, 21:01 • 2 min
 Herca Lanea Garrisona prepustili z väzenia

Herca Lanea Garrisona prepustili z väzenia

slovakia

left justify in out

img

Amerického herca Lanea Garrisona, známeho ako Davida "Tweenera" Apolskisa zo seriálu Prison Break: Útek z väzenia (2005 - 2009), v piatok 29. júna prepustili z väzenia. Na slobodu sa dostal po zaplatení kaucie 50-tisíc amerických dolárov (približne 39 714 eur). Viac ako dva mesiace za mrežami strávil po tom, čo ho obvinili z napadnutia jeho expriateľky Ashley Mattingly. Herec ju mal napadnúť v sobotu 21. apríla v Beverly Hills, pričom ho zatkli o deň neskôr. Garrison bol v čase útoku v podmienke v prípade zabitia pri dopravnej nehode a šoférovania pod vplyvom alkoholu z roku 2006 a tak súd ihneď rozhodol o jeho vzatí do väzby.

Tridsaťdvaročný Garrison údajne napadol Mattingly v hale bytového domu, v ktorom jeho expriateľka býva. Celý incident pritom zaznamenali bezpečnostné kamery. Dvojica sa najprv hádala a neskôr herec ženu udrel. Následne k nim pristúpili niekoľkí ľudia a Garrison z budovy ušiel. Podľa jeho právnika Harlanda Brauna sa dvojica hádala o textových správach a samotných mobilných telefónoch. "Je zrejmé, že Garrison sa jej snažil zobrať svoj telefón. Je poľutovaniahodné, že sa tento incident stal tesne pred vypršaním jeho podmienky," uviedol Braun. V tomto prípade sa už 11. júla dostaví na vypočúvanie, kde sa rozhodne o jeho prípadnom ďalšom treste.

Garrison dostal štvorročnú podmienku za to, že v decembri 2006 šoféroval pod vplyvom alkoholu a následne s autom vrazil do stromu. Pri nehode vtedy zomrel 17-ročný študent Vahagn Setian, ktorý v aute sedel spolu s ním. Okrem neho viezol herec aj ďalšie dve spolucestujúce, ktoré mali v čase nehody iba 15 rokov. Tie pri nehode utrpeli zranenia. Herca v októbri 2007 odsúdili na 40 mesiacov väzenia, okrem toho dostal spomínanú podmienku a musel zaplatiť 300-tisíc dolárov ako odškodné obetiam a ich rodinám.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona