Henrik Larsson bude trénerom švédskeho ligového nováčika Falkenbergu

NETKY.SK • 4 December 2013, 16:38 • 2 min
Henrik Larsson bude trénerom švédskeho ligového nováčika Falkenbergu

ŠTOKHOLM - Legendárny švédsky futbalista Henrik Larsson sa v stredu stal novým trénerom Falkenbergu, od budúcej sezóny nováčika najvyššej domácej súťaže. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Predstavujeme verejnosti Henrika Larssona ako nového trénera nášho mužstva. Viackrát sme sa stretli a spoločne doladili detaily vzájomnej spolupráce," povedal športový riaditeľ Falkenbergu Hakan Nilsson. "Bude to veľká zábava a inšpiratívna skúsenosť," vyjadril sa Larsson k svojmu nového angažmánu a dodal: "Síce sme len malý klub a mnohí ľudia nás už vopred odpisujú, mám rád výzvy a pokúsim sa udržať tím v lige."

Štyridsaťdvaročný Larsson sa ujme kormidla po novom roku. Larsson patrí medzi najväčšie osobnosti švédskeho futbalu. Žiaril najmä v drese Celticu Glasgow, s ktorým získal v roku 2001 Zlatú kopačku pre najlepšieho strelca v Európe. V roku 2006 prestúpil do FC Barcelona, s ktorým niekdajší obávaný kanonier vyhral Ligu majstrov. Krátko si vyskúšal aj pôsobenie v Manchestri United.

V reprezentácii bol členom bronzového tímu na MS 1994 v USA. Za "Tre kronor" odohral 106 medzištátnych zápasov, posledný v októbri 2009 proti Dánsku v kvalifikácii MS. Jeho trénerská kariéra zatiaľ taká úspešná nie je, s Landskronou nedokázal počas troch sezón postúpiť z druhej ligy. Po odchode v novembri 2012 vypomáhal štvrtoligovému klubu Hogaborg, za ktorý hráva jeho 16-ročný syn.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona