Henkel bude možno pokračovať v akvizíciách

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 16:54 • 2 min
Henkel bude možno pokračovať v akvizíciách

BERLÍN - Nemecký výrobca spotrebného tovaru Henkel bude možno pokračovať v akvizíciách, aby posilnil svoje portfólio pracích prostriedkov a vlasovej kozmetiky. Uviedol to finančný riaditeľ koncernu Carsten Knobel pre najnovšie vydanie týždenníka Euro am Sonntag, ktorý sa podarilo získať agentúre Reuters.

slovakia

left justify in out

Nemecký koncern totiž minulý mesiac uzavrel dohodu o kúpe francúzskeho výrobcu pracích prostriedkov Spotless a oznámil tiež, že kupuje tri americké značky vlasovej kozmetiky. Koncern tak načrel hlboko do finančných zásob, ktoré si vybudoval v uplynulých kvartáloch.
      

"Nevylučujeme ani ďalšie väčšie akvizície v tomto segmente," povedal Knobel. Odmietol však možnosť, že firma vráti časť z bohatých finančných rezerv akcionárom napríklad vo forme spätného odkúpenia akcií. Henkel podľa neho niečo také momentálne neplánuje. Uprednostňuje skôr investície do ďalšieho rozvoja, a to vrátane akvizícií, ktoré sú podľa Knobela najlepším spôsobom, ako zvýšiť hodnotu akcií, čo je v záujme aj akcionárov.
      

Knobel zároveň očakáva, že negatívne kurzové vplyvy aj v 2. a 3. kvartáli tohto roka znížia príjmy koncernu. Podobne, ako v 1. štvrťroku, keď tržby firmy klesli o 2,6 % na 3,93 miliardy eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona