Hendikepovaní žiaci z Bratislavy získali hlavnú cenu za svoju zelenú oázu

NETKY.SK • 18 Október 2017, 12:54 • 2 min
Hendikepovaní žiaci z Bratislavy získali hlavnú cenu za svoju zelenú oázu

BRATISLAVA – Hlavnú cenu 11. ročníka grantového programu Zelené oázy získala Spojená škola internátna pre žiakov so zrakovým postihnutím v Bratislave za projekt Braille sa učí nielen z kníh. Práve v tejto škole bolo dnes vyhodnotenie projektu za rok 2017, ktorý tradične organizuje Nadácia Ekopolis a podporuje spoločnosť Slovnaft.

slovakia

left justify in out

"Z 335 zaslaných žiadostí sme do druhého kola vybrali 80 a v závere podporili 23 v celkovej sume 56.000 eur," konštatoval programový manažér Nadácie Ekopolis Milan Hronec.

 

Víťazný projekt okrem 2000 eur na jeho realizáciu získal odmenu 1000 eur na udržiavanie. Hendikepované deti si vytvorili štyri boxy zeleninového záhonu, bylinkovú špirálu, záhon na kvety spestrený kameňmi (vápenec, bridlica, tufa, žula, kalcit, ónyx, skamenené drevo a iné). Všetko je označené aj Braillovým písmom. Majú tam aj Artušov kruh na oddych. Projekt je praktickým doplnkom najmä učiva biológie a je prístupný aj verejnosti.

 

Medzi ocenené projekty patrí Od Kalvárie po Krížny vrch, na tejto turistickej trase sa podieľali viaceré školy v Leviciach. Tiež Náučno-oddychová zóna pre deti v Považskej Bystrici, projekt CEEV Živice Sad spomienok v zvolenskom cintoríne či projekt Základnej školy Topoľčany Včely volajú o pomoc, kde deti už vytočili prvú "úrodu" 50 kilogramov medu.

 

"Doteraz sme podporili 248 projektov. Na nich sa podieľa veľa skupín dobrovoľníkov a komunít, ktoré zrealizovali svoje zaujímavé environmentálne nápady na verejných priestranstvách. Podporujeme to každoročne rovnakou sumou, pretože nám záleží na prostredí nielen vo Vlčom hrdle, kde pôsobíme, ale na celom Slovensku," zdôvodnil riaditeľ podnikovej a marketingovej komunikácie Slovnaft Anton Molnár.

 

Organizátori zároveň vyhlásili 12. ročník Zelených oáz pre rok 2018. Miestne komunity a dobrovoľníci sa môžu so svojimi projektmi prihlásiť o grant do 11. decembra. Informácie sú na internetových stránkach www.oazy.sk, www.ekopolis.sk a www.slovnaftludom.sk.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies