Hendikepovaní športovci i známe osobnosti prejdú na bicykli Slovensko

NETKY.SK • 29 Jún 2010, 11:28 • 2 min
Hendikepovaní športovci i známe osobnosti prejdú na bicykli Slovensko

Hendikepovaní športovci i známe osobnosti prejdú na bicykli Slovensko

slovakia

left justify in out

Spred popradského obchodného centra odštartovalo dnes predpoludním 20 cyklistov, ktorí sa budú snažiť prejsť na bicykli cez Slovensko, aby tak podporili charitatívnu akciu. Tretí ročník podujatia Cez Slovensko na bicykli združilo hendikepovaných cyklistov i známe osobnosti Slovenska, aby sa im podarilo vyzbierať peniaze pre telesne postihnutých spoluobčanov.
      Podľa Miroslava Buľovského, hlavného organizátora, má podujatie podporiť hendikepovaných ľudí a zároveň im prostredníctvom tohto športu pomôcť aspoň na chvíľu zabudnúť na ich krutý osud. "Tento rok pomáhame jednému chalanovi na zakúpenie invalidného vozíka a okrem toho chceme tiež pomôcť zakúpiť do základnej školy v Spišskej Novej Vsi šikmú plošinu, dúfam, že sa nám to všetko podarí," priblížil Buľovský. Dodal, že cieľom je vyzbierať 6000 eur, niečo sa už podarilo získať prostredníctvom sponzorov. "Zvyšné peniaze chceme vyzbierať cestou, zastavíme sa v rôznych mestách na Slovensku," konštatoval.
      Cieľom cyklistov je zdolať 440 kilometrov, z Popradu pokračujú smerom na Važec a Liptovský Mikuláš, odtiaľ do Dolného Kubína, Terchovej a zo Žiliny smerom na Piešťany. Konečná zastávka je na Senecký jazerách a organizátori predpokladajú, že do cieľa by mohli dôjsť 3. júla. "Dúfame, že prídu všetci," povedal s úsmevom Buľovský. Medzi cyklistami je okrem deviatich hendikepovaných športovcov aj množstvo známych osobností spoločenského života na Slovensku. K tým, ktorí dnes štartovali z Popradu, sa cestou pridajú aj ďalší. "Počas prvého ročníka nás bolo oveľa menej, som rád, že k nám pribudli ďalší ľudia, čo nám chcú pomôcť. Ja osobne som z minulého ročníka dostal špeciálny bicykel, na ktorom sa budem snažiť zdolať tú trasu, každý deň chceme prejsť 90 kilometrov," objasnil pred začiatkom cesty jeden z hendikepovaných športovcov Peter Štefanides. Medzi známymi osobnosťami, ktoré akciu podporili, sú okrem iných Tomáš Bezdeda, Marián Lechan, Erika Barkolová, Ivan Vojtek ml. a iní.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies