Hendikepované prasiatko: Dostalo invalidný vozík!

NETKY.SK • 1 Jún 2013, 07:03 • 2 min
Hendikepované prasiatko: Dostalo invalidný vozík!

SUMTERVILLE - Vo väčšine prípadov by sa mladé prasiatko, ktoré sa narodilo bez zadných nôh, dostalo okamžite na bitúnok.

slovakia

left justify in out

Nevšedný hendikep malej ošípanej menom Chris P. Bacon z americkej Floridy z nej však spravil medzinárodnú hviezdu a zároveň sa stala inšpiráciou pre ľudí s telesným postihnutím. Informovala o tom dnes agentúra AP. 

Keď sa Chris narodil, istá žena ho zaniesla na veterinárnu kliniku doktora Lena Lucera, predpokladajúc, že zviera nechajú uspať injekciou. Lucero si ale všimol, že prasiatko sa dokáže posúvať pomocou svojich predných nôh. Rozhodol sa teda, že zvieraťu nevykoná eutanáziu a namiesto toho si ho zobral k sebe domov.

Z častí hračiek svojho syna mu vyhotovil "invalidný vozík", aby sa prasiatko mohlo presúvať z miesta na miesto, neskôr preň našiel psí postroj a dvojkolesový vozík. Mladá ošípaná dnes váži desať kilogramov a svojím príbehom inšpiruje ľudí na celom svete. Jej profil na sociálnej sieti Facebook, ako aj vlastná webová stránka mu nedávno dokonca pomohli k zmluve na publikovanie troch kníh.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies