Henderson po výhre v Southamptone velebil Škrtela: Hral brilantne

NETKY.SK • 23 Február 2015, 09:27 • 2 min
Henderson po výhre v Southamptone velebil Škrtela: Hral brilantne

SOUTHAMPTON - Futbalisti FC Liverpool ťahajú v anglickej Premier League na súperových ihriskách päťzápasovú víťaznú šnúru a stále nevzdávajú boj o Ligu majstrov. Útočník Jordan Henderson po triumfe 2:0 na horúcej pôde Southamptonu velebil slovenského reprezentačného stopéra Martina Škrtela, ktorého vyhlásili za najlepšieho hráča.

slovakia

left justify in out

"Martin hral opäť brilantne a úplne zaslúžene sa stal Mužom zápasu. Má najväčšiu zásluhu na tom, že v Southamptone sme si udržali čisté konto," napísal na twitteri Henderson, ktorý prišiel na Anfield Road v roku 2011 zo Sunderlandu a v tejto sezóne patrí k najväčším oporám "The Reds". Pri absencii zraneného Stevena Gerrarda si aj proti "svätcom" navliekol kapitánsku pásku.

 

Hostia sa ujali vedenia v 11. minúte po exportnej ďalekonosnej strele brazílskeho krídelníka Coutinha. Gólovú poistku pridal 18 minút pred koncom Raheem Sterling. Liverpool sa vyšplhal v tabuľke na šieste miesto a na štvrtú priečku zaručujúcu účasť v predkole LM stráca iba dva body. Vonku neinkasoval už päťkrát v rade, čo sa mu naposledy podarilo ešte v roku 1985, keď spolu s Juventusom Turín udával tón v európskom klubovom futbale. Tréner Brendan Rodgers bol po zisku troch bodov v Southamptone nadšený. "Je to fantastické, jednoducho bomba. Mrzí ma akurát to, že sme sa takto nerozbehli už v novembri minulého roka, mohli sme byť v tabuľke ďaleko vyššie," citovala Rodgersa agentúra Reuters.

 

Domáci kouč Ronald Koeman bol sklamaný, že jeho zverenci vyšli naprázdno. "Všetci dobre vieme, že vo futbale sa nehrá na krásu a rozhodujú góly. Hrali sme lepšie ako Liverpool, mali sme vyššie percentuálne držanie lopty a vytvorili sme si viac vyložených šancí. Ani jednu sme však nedokázali premeniť a doplatili sme aj na chybné verdikty rozhodcov," nechal sa počuť bývalý holandský obranca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona