Helsinki uvidia po roku reprízu finále 2012

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 12:02 • 2 min
Helsinki uvidia po roku reprízu finále 2012

HELSINKI - od vyslaného redaktora Petra Pašutha) - Helsinská Hartwall Areena uvidí v nedeľu reprízu vlaňajšieho finále hokejových majstrovstiev sveta.

slovakia

left justify in out

Na rovnakom mieste sa pred rokom stretli hokejové reprezentácie Ruska a Slovenska a oba tímy proti sebe nastúpia aj v posledný deň tohto týždňa od 19.15 SELČ. Oproti vlaňajšku sa tímy výrazne zmenili. Favorit duelu však zostáva rovnaký. Rusi síce nie sú na šampionáte 2013 rovnako suverénni ako vlani, ale prehra v zápase so Slovákmi by bola prekvapením. Hlavný tréner Zinetula Biľaletdinov má k dispozícii vyvážený káder zložený z hráčov Kontinentálnej hokejovej ligy a NHL. Najväčšou hviezdou je Iľja Kovaľčuk. Útočník New Jersey Devils ťaží predovšetkým zo spolupráce s Alexandrom Radulovom, duo vhodne dopĺňa mladík Andrej Loktionov.

Rusi sa môžu pochváliť kvalitným obsadením brankárskeho postu. Ku gólmanovi Vasilijovi Košečkinovi z Čerepovca sa pridala zámorská dvojica Iľja Bryzgalov a Semion Varlamov. Medzi obrancami je z NHL len Fiodor Ťutin z Columbusu a v útoku okrem dua Kovaľčuk, Loktionov ešte Arťom Anisimov z Columbusu. Z majstrovského kádra 2012 na MS štartuje deväť hráčov (brankár Varlamov, obrancovia Nikulin, Medvedev, Biriukov, Denisov, Riasenskij a útočníci Kokarev, Popov, Perežogin). "Máme kvalitný tím a je v jeho silách obhájiť titul. Dopredu si nemôžete byť ničím istí. Hráči musia splniť všetky taktické pokyny, byť disciplinovaní a najmä bojovať," hovoril ešte pred šampionátom tréner Zinetula Biľaletdinov. 

Slovensko sa doteraz stretlo s Ruskom 27-krát a dosiahlo 9 víťazstiev. Najpamätnejšie je to göteborské z roku 2002. Na majstrovstvách sveta odohrali tímy dvanásť vzájomných duelov, trikrát sa tešilo Slovensko, šesťkrát Rusko a trikrát sa rozišli mužstvá po remíze. Od MS 2004 však Slováci zbornú na šampionáte nezdolali. Zatiaľ posledné víťazstvo Slovenska nad Ruskom v akomkoľvek zápase sa zrodilo 18. februára 2010 na ZOH vo Vancouveri (2:1 po sam. nájazdoch).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies