Hellas Verona sa o Štefanca zaujímal dlhodobo

NETKY.SK • 3 Február 2016, 15:17 • 2 min
Hellas Verona sa o Štefanca zaujímal dlhodobo

VERONA - Záujem Hellasu Verona o slovenského futbalového reprezentanta do 18 rokov Šimona Štefanca (nar. 5. septembra 1998), ktorý do talianskeho prvoligového klubu zamieril z ŠK Slovan Bratislava na hosťovanie s opciou na trvalý prestup, bol dlhodobý.

slovakia

left justify in out

"Ich zástupcovia ma priebežne sledovali počas uplynulého kalendárneho roka na reprezentačných zrazoch aj v stretnutí dorasteneckej ligy Žiliny so Slovanom. Posledným krokom pred príchodom do Verony bola požiadavka niekoľko dní ma vidieť v tréningovom procese priamo v akadémii. V decembri som strávil desať dní v akadémii, absolvoval som niekoľko tréningov s Primaverou a dohodli sme sa na mojom ďalšom pôsobení," prezradil Štefanec na oficiálnej internetovej stránke Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

 

Žilinský rodák v lete 2015 prestúpil z miestneho MŠK do bratislavského Slovana. Teraz opäť zmenil dres, hoci transfer musí definitívne schváliť Medzinárodná futbalová federácia (FIFA), keďže Štefanec ešte nie je plnoletý: "V tejto chvíli platí, že som členom kádra, trénujem s mužstvom, aj keď treba dotiahnuť niekoľko administratívnych záležitostí. To je parketa pre manažéra a klub. S novým pôsobiskom som spokojný, čakajú na mňa dvakrát týždenne kurzy taliančiny a vo zvyšnom čase sa môžem koncentrovať výhradne na futbal."

 

V Hellase sa 17-ročný stredopoliar stretne s krajanom Ľubomírom Tuptom. Mladý útočník momentálne hrá za juniorku Verončanov, na konte má aj štart za A-mužstvo v národnom pohári. "Podarilo sa to jemu, môže sa aj mne. Som pripravený urobiť na ihrisku všetko, čo bude v mojich silách, a cez mládežnícky tím sa prebojovať do seniorského. Bude to náročné, ale šanca existuje. Tupta je skvelý kamarát, samozrejme, pred príchodom do Talianska sme o mojom hosťovaní hovorili spoločne. Pomáha mi v začiatkoch, o to ľahšie to mám," doplnil Štefanec na webe futbalsfz.sk.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona