Helena Vondráčková nahrala hymnu pre rozprávkový festival v Nemecku

NETKY.SK • 21 August 2017, 20:00 • 2 min
Helena Vondráčková nahrala hymnu pre rozprávkový festival v Nemecku

BRATISLAVA – Speváčka Helena Vondráčková v jubilejnom roku, keď oslávila 70. narodeniny, nahrala hymnu Kommt mit ins Märchenland pre 1. Medzinárodný filmový festival rozprávok - Internationales Märchenfilmfestival Fabulix. Ten prebehne od 23. do 27. augusta v saskom meste Annaberg-Buchholz. Fabulix je zároveň prvým filmovým festivalom v Európe s vlastnou festivalovou hymnou.

slovakia

left justify in out

„Ponuka od riaditeľa festivalu Filipa Albrechta, ktorý je zároveň mojím dlhoročným manažérom pre nemecky hovoriace krajiny, ma veľmi potešila. Filip Albrecht napísal text a Michal David zložil hudbu,“ povedala pre médiá Vondráčková, ktorá na festivale vystúpi 25. augusta v rámci koncertu Rozprávkové melódie letnej noci.

 

Myšlienka, aby Helena naspievala pre festival hymnu, mi napadla vlani na jeseň, keď som ho pripravoval. Sám som nikdy pieseň o rozprávkach nepísal,“ uviedol Albrecht, ktorý je nielen nemeckým textárom a manažérom Vondráčkovej, ale textuje do nemčiny aj piesne pre Karla Gotta.

 

 

Na festivale, ktorý je prvým svojho druhu v Európe, si budú môcť návštevníci mimo iného prezrieť originály kostýmov a rekvizít z filmových rozprávok Štúdia Barrandov, vrátane filmov Tri oriešky pre Popolušku alebo Šialene smutná princezná. Vondráčková túto výstavu 24. augusta popoludní slávnostne otvorí a spolu s ďalšími osobnosťami z Nemecka prestrihne pásku do Festhalle.

 

Z českých hviezd príde do Nemecka aj Pavel Trávníček, ktorého v nemecky hovoriacich krajinách veľmi dobre poznajú z rozprávky Tri oriešky pre Popolušku. Nebudú chýbať ani režisér Karel Janák, herci Patrik Děrgel a Eva Josefíková z rozprávky Korunný princ.

 

Na festivale návštevníkov čaká 78 filmových premietaní a viac ako 150 sprievodných akcií. Z domácich hostí festivalu to budú legendárny šoumaster a spevák Michael Schanze, speváčka Ella Endlich a herec Rolf Hoppe, kráľ z filmu Tri oriešky pre Popolušku, ktorý si prevezme Cenu za celoživotné dielo. Otvorenia sa zúčastní aj predseda vlády Freistaat Sachsen Stanislaw Tillich s manželkou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies