Helena Vondráčková chystá nový album

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 17:07 • 2 min
Helena Vondráčková chystá nový album

PRAHA - Česká speváčka Helena Vondráčková dokončuje nový album, ktorý by mal vyjsť v októbri. Autorsky sa na skladbách podieľali napríklad Vítězslav Hádl, Václav Noid Bárta, David Deyl, Michal David, Ondřej Brzobohatý a Eduard Krečmar. Producentom je Daniel Hádl.

slovakia

left justify in out

Okrem nových skladieb by sa na štúdiovke mala objaviť aj coververzia piesne Thelmy Houston Don't Leave Me This Way, taktiež cover talianskeho hitu Non vivo piu senza te, ale tiež nová verzia skladby Málo mám lásky tvé, ktorú pôvodne naspievala v 70. rokoch.

Šesťdesiatšesťročná speváčka taktiež prednedávnom navštívila parížske Musée Grévin, ktoré plánuje v Prahe otvoriť pobočku. Bola totiž jednou z prvých osobností z Českej republiky, ktoré múzeum oslovilo a stala sa vôbec prvou, ktorá umelecký tím múzea voskových figurín aj navštívila. Na jej voskovej soche sa vraj už pracuje.

V týchto dňoch sa Helena Vondráčková tiež chystá na nakrúcanie obľúbeného televízneho seriálu Gympl s (r)učením omezeným (2012), kde účinkuje v štyroch dieloch.

Helena Vondráčková získala v roku 1965 ocenenie Zlatý slávik. Debutovala však až albumom Růže kvetou dál v roku 1969. V tomto období tvorila s Martou Kubišovou a Václavom Neckářom trio Gold Kids, s ktorým získali mesačný angažmán v parížskej Olympii. Počas sólovej kariéry získala množstvo ocenení a odohrala koncerty napríklad v Kanade, Japonsku, Brazílii či na Kube. Hrala tiež vo viacerých filmoch ako napríklad Trhala fialky dynamitem (1992), Jen ho nechte, ať se bojí (1977), či v rozprávke Šíleně smutná princezna (1968). Na konte má množstvo albumov. Svoju ostatnú nahrávku s názvom Helena on Broadway vydala minulý rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies