Helen Mirren sa predstaví vo filme Rýchlo a zbesilo 8

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 13:23 • 2 min
Helen Mirren sa predstaví vo filme Rýchlo a zbesilo  8

NEW YORK - Anglická herečka Helen Mirren si zahrá v pripravovanej ôsmej snímke akčnej série Rýchlo a zbesilo. Sedemdesiatročná rodáčka z Londýna potvrdila špekulácie o svojom účinkovaní v rozhovore pre americkú verziu magazínu Elle.

slovakia

left justify in out

"Chcem sa venovať filmu aj divadlu, ale film je obzvlášť dôležitý. Rada som seriózna. Aj napriek tomu, že budem účinkovať vo Fast and Furious 8. Ale to je pre zábavu," povedala. Keď sa jej následne redaktorka spýtala, či je oficiálnou členkou hereckého obsadenia, odpovedala áno.


Herečka by údajne mala vo filme hrať zápornú postavu, podobne ako jej kolegyňa Charlize Theron, ktorá sa v snímke predstaví ako Cipher. Okrem nich dvoch sa v novinke predstavia aj Vin Diesel, Jason Statham, Tyrese Gibson, Ludacris, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Kristofer Hivju, Scott Eastwood či Kurt Russel. Scenár napísal Chris Morgan, o réžiu sa zas postará F. Gary Gray. Novinka, ktorá ponesie názov Fast 8, by sa mala dostať do amerických kín 14. apríla 2017.


Helen Lydia Mirren získala štyri ceny BAFTA, z toho tri televízne a jednu filmovú, pričom Britská akadémia filmových a televíznych umení jej predvlani udelila aj Academy Fellowship. Dostala tiež štyri Primetime Emmy, tri Zlaté glóbusy a Oscara v kategórii Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe za film Kráľovná (2006). Okrem toho má na konte aj ďalšie tri nominácie na ceny americkej Akadémie filmových umení a vied, a to za snímky Šialenstvo kráľa Juraja (1994), Gosford Park (2001) a The Last Station (2009). Účinkovala tiež napríklad v sérii britských kriminálnych filmov Hlavný podozrivý (1991 - 2006), komédii Hore bez (2003), televíznom filme Kráľovná Alžbeta (2005), trileroch Na odstrel (2009) a Dlh (2010), akčnej komédii RED: Vo výslužbe a extrémne nebezpeční (2010) a jej pokračovaní Red 2 (2013), dramédii Láska na kari (2014) či životopisných snímkach Hitchcock (2012) a Trumbo (2015). Okrem toho prepožičala hlas dekanke Hardscrabble - dračici z animovaného filmu Príšerky: Univerzita (2013). Za výkon v hre The Audience jej vlani udelili divadelnú cenu Tony. Od roku 2013 má hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona