Helen Mirren rokuje o úlohe v adaptácii rozprávky o Luskáčikovi

NETKY.SK • 26 August 2016, 15:15 • 2 min
Helen Mirren rokuje o úlohe v adaptácii rozprávky o Luskáčikovi

LONDÝN - Anglická herečka Helen Mirren rokuje o role vo filme The Nutcracker and the Four Realms spoločnosti Walt Disney Pictures. Podľa magazínu The Hollywood Reporter by danou úlohou mala byť postava, ktorej tvorcovia dali meno Mother Ginger, pochádzajúca z čarovného kráľovstva, kde sa odohráva časť príbehu.

slovakia

left justify in out

V titule, ktorý vznikne na motívy rozprávky Luskáčik a Myší kráľ (1816) nemeckého autora Ernsta Theodora Amadea Hoffmanna, by sa rodáčka z Londýna mohla predstaviť po boku Mackenzie Foy stvárňujúcej hlavnú hrdinku Claru, Morgana Freemana v úlohe tajomného strýka Drosselmeyera či Keiry Knightley ako Cukrovej víly. Spolu s nimi si zahrá aj americká baletka Misty Copeland.


Príbeh sa odohráva v čase Vianoc a sleduje dievčatko menom Clara, ktorej obľúbená hračka, luskáčik, ožije. Zoberie ju do čarovného sveta bábik a cukroviniek, kde bude bojovať proti zlému myšiemu kráľovi. Najznámejšou adaptáciou rozprávky je baletné predstavenie od Piotra Iľjiča Čajkovského, na ktorom spolupracoval s Mariusom Petipom a Levom Ivanovom.

Réžie titulu sa ujme švédsky filmár Lasse Hallström, scenár napísala Ashleigh Powell a o produkciu sa postará Mark Gordon. Lindy Goldstein sa pod novinku podpíše ako výkonná producentka. Nakrúcanie snímky by sa malo začať na jeseň.


Helen Lydia Mirren získala štyri ceny BAFTA, z toho tri televízne a jednu filmovú, pričom Britská akadémia filmových a televíznych umení jej predvlani udelila aj Academy Fellowship. Dostala tiež štyri Primetime Emmy, tri Zlaté glóbusy a Oscara v kategórii Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe za film Kráľovná (2006). Okrem toho má na konte aj ďalšie tri nominácie na ceny americkej Akadémie filmových umení a vied, a to za snímky Šialenstvo kráľa Juraja (1994), Gosford Park (2001) a The Last Station (2009). Účinkovala tiež napríklad v sérii britských kriminálnych filmov Hlavný podozrivý (1991 - 2006), komédii Hore bez (2003), televíznom filme Kráľovná Alžbeta (2005), trileroch Na odstrel (2009) a Dlh (2010), akčnej komédii RED: Vo výslužbe a extrémne nebezpeční (2010) a jej pokračovaní Red 2 (2013), dramédii Láska na kari (2014) či životopisných snímkach Hitchcock (2012) a Trumbo (2015). Okrem toho prepožičala hlas dekanke Hardscrabble - dračici z animovaného filmu Príšerky: Univerzita (2013). Za výkon v hre The Audience jej vlani udelili divadelnú cenu Tony. Od roku 2013 má hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies