Helen Fielding pripravuje muzikál o Bridget Jonesovej

NETKY.SK • 7 September 2016, 16:44 • 2 min
Helen Fielding pripravuje muzikál o Bridget Jonesovej

LONDÝN - Anglická spisovateľka a scenáristka Helen Fielding potvrdila, že pracuje na muzikálovej adaptácii príbehov o Bridget Jonesovej. Vyjadrila sa tak v utorkovej rannej šou televíznej stanice ITV.

slovakia

left justify in out

"Veľa sme na muzikáli pracovali, mali sme niekoľko workshopov. Viete, ako to býva pri tvorbe muzikálov, všetci sa načas zídu a potom sa zas rozpŕchnu. Naozaj sa naň teším. Všetko bude záležať od toho, či preň nájdeme vhodné divadlo. Pripravujeme ho spontánne a môžeme ho očakávať o pár rokov," uviedla Fielding a dodala, že scenár muzikálu má takmer hotový.


V pondelok mal v Londýne svetovú premiéru film Dieťa Bridget Jonesovej (2016), ktorý kritika prijala pozitívne. Do slovenských kín sa snímka dostane 15. septembra. V novom filme je Bridget tehotná a nevie, či je otcom Mark Darcy, ktorého hrá Colin Firth, alebo úspešný Američan Jack v podaní Patricka Dempseyho. Spisovateľka tiež v rozhovore uviedla, že na ďalšom príbehu zatiaľ nepracuje. "Myslím, že som zásadová, nenapísala by som ďalšiu knihu len preto, aby mohol vzniknúť film. Kniha vzniká oveľa rýchlejšie než film. Musím počkať, kým mi napadne dobrý príbeh, a kým budem mať čo povedať, inak by tomu ľudia neverili," uviedla 58-ročná autorka.


Helen Fielding napísala dosiaľ štyri knihy o známej hrdinke; Denník Bridget Jonesovej (1996), Bridget Jonesová - S rozumom v koncoch (1999), Bridget Jonesová - Zbláznená do chlapa (2013) a Dieťa Bridget Jonesovej (2016). Posledná menovaná by sa mala v slovenských kníhkupectvách objaviť koncom novembra. Fielding sa tiež podieľala na scenároch filmov Denník Bridget Jonesovej (2001), Bridget Jonesová: S rozumom v koncoch (2004) a Dieťa Bridget Jonesovej (2016).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies