Hejnová po prvý raz Atlétkou roka v ČR

NETKY.SK • 10 November 2013, 12:29 • 2 min
Hejnová po prvý raz Atlétkou roka v ČR

PRAHA - Hejnová bola jasnou favoritkou, pretože v sezóne vyhrala všetkých trinásť pretekov, dominovala v Diamantovej lige a na MS v Moskve triumfovala s obrovským náskokom.

slovakia

left justify in out

Tohtoročná majsterka sveta v behu na 400 m cez prekážky Zuzana Hejnová sa po prvý raz stala víťazkou ankety Altét roka v Českej republike. Druhé miesto získal oštepársky svetový šampión Vítězslav Veselý, tretí skončil kladivár Lukáš Melich. Trénerom roka sa stal Dalibor Kupka, ktorý pripravuje aj Hejnovú. Za najlepšieho juniora, ako informuje idnes.cz, vyhlásili chodkyňu a bežkyňu Anežku Drahotovú.

Hejnová bola jasnou favoritkou, pretože v sezóne vyhrala všetkých trinásť pretekov, dominovala v Diamantovej lige a na MS v Moskve triumfovala s obrovským náskokom. V tomto roku vyhrala aj anketu o najlepšiu atlétku Európy a dostala sa medzi tri najlepšie atlétky sveta podľa medzinárodnej federácie IAAF. Na českom atletickom tróne vystriedala oštepárku Barboru Špotákovú, ktorá vládla ankete uplynulých šesť rokov.

"Je to pre mňa veľká česť. Trocha ma mrzí, že v tomto roku nesúťažila Bára, mohli sme sa o to víťazstvo pobiť," povedala Hejnová. "Bola veľká konkurencia, všetci podávali skvelé výkony a Víťa bol zdatný súper. Takže som rada, že sa mi to konečne podarilo vyhrať."



Anketa Atlét roka 2013

1. Hejnová (400 m prek.) 1559 b., 2. Veselý (oštep) 1401, 3. Melich (kladivo) 1164, 4. Maslák (400 m) 1132, 5. Prášil (guľa) 902, 6. Kudlička (žrď) 559

tréner roku: 1. Kupka 138, 2. Železný 6

junior roku: 1. A. Drahotová 126

objav roku: 1. A. Drahotová 48

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies