Hejková vyzve Salamancu: Dosť som kričala

NETKY.SK • 19 Február 2015, 10:52 • 2 min
Hejková vyzve Salamancu: Dosť som kričala

MONTPELLIER - Slovenská trénerka Natália Hejková postúpila s basketbalistkami ZVVZ USK Praha do štvrťfinále play-off ženskej Euroligy, keďže český tím zvládol stredajší rozhodujúci duel na palubovke francúzskeho družstva Basket Lattes Montpellier Agglomération (77:72).

slovakia

left justify in out

"Dosť som však kričala, lebo nepáčila sa mi hra dievčat v prvom polčase. Chýbalo jej potrebné nasadenie adekvátne zápasu, v ktorom ide o postup. Zabralo to, po zmene strán sme začali lepšie brániť a otočili vývoj," uviedla v rozhovore pre agentúru SITA Natália Hejková. Český šampión obsadil v základnej A-skupine 3. priečku s bilanciou 6 víťazstiev, 6 prehier, jeho súperom v play-off bude španielsky tím Club Baloncesto Avenida Salamanca. Podľa postavenia v tabuľke ním mala byť Nadežda Orenburg (2. miesto v B-skupine), ale vzhľadom na fakt, že do osmičky najlepších postúpili až tri ruské kluby, dva z nich musia hrať proti sebe vo vyraďovacej fáze. Orenburg na základe rozhodnutia vedenia súťaže vyzve vo štvrťfinále UMMC Jekaterinburg. Hrá sa na dve víťazstvá. "Prienikom do najlepšej osmičky sme teraz vyrovnali minulosezónne maximum. Povedali sme si, že v tomto ročníku chceme urobiť ešte o krok viac. Pokúsime sa postúpiť až na záverečný turnaj Final Four, čo by bol pre klub historický úspech," poznamenala Hejková, ktorú potešila zmena súpera vo vyraďovacej časti. "Salamanca určite je prijateľnejší protivník než Orenburg. Ešte z ruskej ligy mám so zápasmi pod jeho košmi skúsenosti, domáci tam vedia spraviť 'cirkus', len aby zvíťazili. Musíte byť lepší o dvadsať bodov, ak chcete vyhrať o dva. Ani v Salamance sa nehrá v žičlivom prostredí, tamojší fanúšikovia sú doslova zlí. Ale pri tomto systéme je pre nás výhodou hrať prvý zápas u súpera, väčší tlak bude na jeho pleciach, čo sa pokúsime využiť," doplnila štvornásobná víťazka Euroligy, ktorá dopraje svojim zverenkám chvíľu na výdych. "V sobotu hráme ligový duel a potom dostanú dievčatá dva dni voľna," dodala 60-ročná žilinská rodáčka.

Dvojice vo štvrťfinále play-off EL basketbalistiek (termíny 3. 3., 6. 3., prípadne 11. 3.):
Dinamo Kursk (Rus.) - Tango Bourges Basket (Fr.)
UMMC Jekaterinburg (Rus.) - Nadežda Orenburg (Rus.)
Fenerbahce Istanbul (Tur.) - Galatasaray Istanbul (Tur.)
Club Baloncesto Avenida Salamanca (Šp.) - ZVVZ USK Praha (ČR, trénerka Natália Hejková)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies