Hejková pred Final Four dobre naladená, chce krok navyše

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 10:24 • 2 min
Hejková pred Final Four dobre naladená, chce krok navyše

PRAHA - Natália Hejková je basketbalová rutinérka. Slovenská trénerka českého majstra ZVVZ USK Praha vôbec necíti pred piatkovým zápasom semifinále Final Four Euroligy žien nervozitu, hoci proti jej družstvu sa postaví favorizovaný turecký veľkoklub Fenerbahce Istanbul (18.00).

slovakia

left justify in out

"Som dobre naladená, až mi je to divné," priznala so smiechom pre SITA čerstvo 61-ročná kormidelníčka (nar. 7. apríla 1954), pre ktorú je blížiaci sa záverečný turnaj najlepšej štvorky kontinentu desiaty v kariére a štyrikrát ho vyhrala. "To tradičné zápasové napätie sa dostaví až v piatok. Čaká na nás jeden z favoritov súťaže, ktorý od jej začiatku potvrdzuje svoju silu. Vyhral svoju základnú skupinu a vo štvrťfinále vyradil Galatasaray. My sme však doma, takže to vidím 'fifty-fifty'."

 

Fenerbahce vo februári prišlo o svoju najlepšiu strelkyňu Angel McCoughtryovú, bývalú hráčku Good Angels Košice, ktorá rozviazala kontrakt pre porušovanie podmienok. "Namiesto nej angažoval jej americkú krajanku Shavonte Zellousovú, keďže sa potreboval posilniť na obvode. Nemyslím si, že by sa družstvo oslabilo," poznamenala Hejková, ktorá bude mať k dispozícii kompletný káder. "Akurát Alena Hanušová nehrala v poslednom ligovom zápase, ale na piatok bude pripravená. Je nepríjemné, že od chvíle, keď sme do Final Four postúpili, sme mesiac nehrali nijaký ťažký zápas."

 

USK aj v play-off najvyššej českej súťaže ŽBL vyhráva zápasy o štyridsať bodov, klubu na domácej scéne už dlhšie chýba súci protivník. "Samozrejme, v takýchto rozhodnutých stretnutiach sme využili čas a nacvičovali sme rôzne varianty," povedala Hejková.

 

Pražský klub prienikom do najlepšej európskej štvorky spravil v porovnaní s vlaňajškom krok navyše. "Proti Fenerbahce sa pokúsime urobiť ešte o jeden viac," doplnila úradujúca najlepšia slovenská trénerka roka 2014.
Žilinská rodáčka odkoučovala v Eurolige dosiaľ 315 stretnutí, z ktorých 202 bolo víťazných. Prvenstvo v súťaži oslavovala dvakrát s Ružomberkom (1999, 2000) aj Spartakom Moskovská oblasť (2007, 2008).

 

Druhú semifinálovú dvojicu v Prahe tvoria ruské kluby Dinamo Kursk a UMMC Jekaterinburg, v piatok si zmerajú sily už o 15.00 h. Hostkám bude v ŠH Královka pre zlomenú a operovanú ruku chýbať najlepšia basketbalistka sveta Diana Taurasiová. "Je obrovská škoda, že nebude hrať. Veď celý turnaj, teda najmä diváci, prišiel o najväčšiu hviezdu," pridala Hejková, ktorá Američanku viedla v Spartaku Moskovská oblasť.

Program záverečného turnaja Final Four Euroligy basketbalistiek 2015 (Praha, 10. a 12. apríla):
Piatok 10. apríla - semifinále:

Dinamo Kursk (Rus.) - UMMC Jekaterinburg (Rus.) /15.00/, Fenerbahce Istanbul (Tur.) - ZVVZ USK Praha (ČR) /18.00/

Nedeľa - 10. apríla:
O 3. miesto (15.00), finále (18.00)

Natália Hejková a jej tímy na záverečných turnajoch Euroligy (11):
ZVVZ USK PRAHA (ČR)
6. miesto - Final Eight 2014 (Jekaterinburg/Rus.)
? - Final Four 2015 (Praha/ČR)

SPARTAK MOSKOVSKÁ OBLASŤ (Rus.)
1. - Final Four 2007 (Vidnoje/Rus.), Final Four 2008 (Brno/ČR)

ROS CASARES VALENCIA (Šp.)
4. - Final Four 2011 (Jekaterinburg/Rus.)

RUŽOMBEROK (SR)
1. - Final Four 1999 (Brno/ČR), Final Four 2000 (Ružomberok)
3. - Final Four 1996 (Sofia/Bul.), Final Four 1997 (Larisa/Gréc.)
4. - Final Four 1993 (Llíria/Šp.), Final Four 2002 (Liévin/Fr.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies