Hejková: Potvrdili sme príslušnosť k špičke

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 10:15 • 2 min
Hejková: Potvrdili sme príslušnosť k špičke

ISTANBUL - Hoci prehry v športe nebývajú príjemné, skúsená basketbalová trénerka Natália Hejková berie obe zo záverečného turnaja Final Four basketbalovej Euroligy žien 2016 v tureckom Istanbule s nadhľadom. Jej družstvo ZVVZ USK Praha tam ako obhajca titulu podľahlo v piatkovom semifinále ruskému Jekaterinburgu 72:78 a v nedeľnom súboji o 3. priečku usporiadateľovi Fenerbahce 69:73.

slovakia

left justify in out

"Nie som z týchto výsledkov nejako extrémne sklamaná, neodohrali sme zlé zápasy," skonštatovala pre agentúru SITA Natália Hejková po 4. mieste českého majstra v súťaži. "Tesné prehry o dva či štyri body nás sprevádzali celú túto sezónu. Určite nie je namieste hovoriť o neúspechu. Pred dvoma rokmi sme boli šiesti, vlani prví a teraz štvrtí, takže už len postupom sme znova potvrdili príslušnosť k európskej špičke."

V nedeľňajšom čisto ruskom vyvrcholení euroligového ročníka Jekaterinburg zdolal Nadeždu Orenburg 72:69 a dosiahol svoje tretie prvenstvo v klubovej histórii. "Dlho to vyzeralo, že najväčší favorit znova neuspeje. Orenburg takmer celý zápas viedol, ale potom akoby sa 'zľakol' víťazstva. Jekaterinburg v závere zvrátil vývoj duelu," pripomenula Hejková, podľa ktorej organizátori zvládli turnaj v Istanbule. "Ak pred ním panovali obavy o bezpečnosť, tak môžem povedať, že všetko bolo v tomto smere v poriadku. Všade nás sprevádzali policajti. Akurát atmosfére uškodilo, že Fenerbahce nepostúpilo do finále, takže hala bola prázdna."

Pre päťnásobnú víťazku Euroligy Hejkovú bola čerstvá účasť vo Final Four už jedenásta v jej bohatej kariére, druhá po sebe s českým majstrovským klubom. Šesťkrát bola v najlepšej štvorke s Ružomberkom, dvakrát s ruským Spartakom Moskovská oblasť a raz so španielskou Valenciou. Na pražský tím čaká od 21. apríla už iba finále najvyššej domácej súťaže, v ktorom bude čeliť Nymburku. "Dúfam, že to ako favoriti zvládneme najrýchlejšie, na tri víťazstvá," podotkla Hejková, ktorá je s USK ústne dohodnutá na ďalšej spolupráci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona