Hejková po VC Slovenska spokojná, z mladých prekvapila Lukačovičová

NETKY.SK • 2 August 2010, 14:30 • 2 min
Hejková po VC Slovenska spokojná, z mladých prekvapila Lukačovičová

Hejková po VC Slovenska spokojná, z mladých prekvapila Lukačovičová

slovakia

left justify in out

Slovenské basketbalové reprezentantky absolvovali v Košiciach vydarenú generálku na kvalifikáciu ME 2011 v Poľsku. Na Veľkej cene Slovenska obsadili po víťazstvách nad Ruskom a Srbskom v silnej konkurencii druhé miesto za Brazíliou.
"Bol to veľmi kvalitný turnaj, v príprave najkvalitnejší, pretože tu boli družstvá, ktoré sa pripravujú na MS. Do kvalifikácie máme ešte pár dní na to, aby sme odstránili nedostatky v našej hre," uviedla pre TASR Ivana Jalčová.   Basketbalistky majú za sebou tri turnajové previerky. V maďarskom Szombathely dokázali zvíťaziť v dvoch prípadoch, v tureckom meste Konya obsadili posledné štvrté miesto po jedinom víťazstve a dvoch prehrách. V Košiciach prišli o celkové prvenstvo vinou nevydarenej poslednej štvrtiny s Brazíliou.  "Ukazuje sa, že príprava akú sme zvolili bola naozaj vhodná. Hráčky si potrebovali obnoviť herné automatiky, či už spoločné alebo jednotlivcov. Zápasy, ktoré sme zvolili, teda postupná záťaž, tak boli dobré a skutočne sme boli blízko od víťazstva na VC Slovenska. Sme spokojní," povedala športová riaditeľka Natália Hejková.   V tíme sa predstavilo viacero mladých dievčat, no svojimi výkonmi pútala najmä Klaudia Lukačovičová, ktorá počas celej VC Slovenska podávala konštantné výkony. "Každopádne počítame s Lukačovičovou, že sa dostane do kádra a o ďalších dievčatách sa uvidí...Máme teraz možnosť používať štrnásť hráčok, respektíve nie je stanovené, že musíme len dvanásť. Takže keď budeme potrebovať alebo sa nám bude zdať, že niečo musíme zmeniť, tak siahneme aj po náhradníčkach," dodala Hejková.   Lukačovičová verí, že sa dostane do konečnej nominácie americkej trénerky Pokey Chatmanovej na kvalifikáciu ME. "Predtým som bola s reprezentáciou do 20 rokov. Pozvánka do seniorského tímu mi urobila veľkú radosť a veľmi som sa do Košíc tešila. O miesto v tíme budem bojovať. Atmosféra v kabíne je super, skladba tímu je dobrá a aj baby sú skvelé."
mc la /k dispozícii sú zvukové záznamy

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies