Hejková po treble: Viac sa získať nedalo

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 10:49 • 2 min
Hejková po treble: Viac sa získať nedalo

PRAHA - Sezónu na jednotku s hviezdičkou zavŕšili v utorok basketbalistky ZVVZ USK Praha vedené slovenskou trénerskou legendou Natáliou Hejkovou. Piaty český ligový titul po sebe ešte pocukrovala ich bilancia bez jedinej prehry pod domácimi košmi. Úradujúce šampiónky triumfovali nad Hradcom Králové vo finále play-off 3:0 na zápasy, ten posledný vyhrali podobne suverénne ako takmer všetky predchádzajúce 90:44.

slovakia

left justify in out

"Od zvyšku ligy sme v tejto sezóne výrazne odskočili, chýbala nám skutočná konkurencia, zdolať sme sa mohli takpovediac len sami. Všetky zápasy základnej časti sme hrali výlučne na palubovkách súperov, čo sa ukázal ako dobrý krok, keďže sme nemuseli absolvovať celý program a mohli namiesto presunov a jednoznačných duelov kvalitne trénovať," rekapitulovala pre agentúru SITA Natália Hejková, ktorej družstvo predtým v marci dosiahlo povinný triumf v národnom pohári a aprílový senzačný v Eurolige. "Po ňom sme už ani veľmi netrénovali, chceli sme si predovšetkým užiť zvyšok vydarenej sezóny. Pri suverénnych víťazstvách v domácej súťaži je dlhodobo náročné motivovať hráčky. Všetko sa však dobre skončilo, máme tri trofeje, viac sa skutočne nedalo získať. Ani počas pôsobenia v Rusku sa mi to nepodarilo, tam sme vždy niekde zakopli."

 

Na 61-ročnú kormidelníčku čakajú po síce nie dlhom, ale vyčerpávajúcom ročníku týždne oddychu. "Teším sa domov do Bratislavy, neskôr pôjdem aj do Londýna a Španielska. Chystám sa aj na júnové majstrovstvá Európy, niekedy v ich druhej fáze," pridala rodáčka zo Žiliny, ktorá zostáva vo svojej funkcii aj v nasledujúcom ročníku. Obe strany sa už dohodli na pokračovaní spolupráce ešte na sklonku minulého roka. "Pod zmluvou chýba už len podpis," dodala Hejková, trénerka ZVVZ USK Praha od novembra 2012. V minulosti viedla Valenciu, Spartak Moskovskú oblasť, Dinamo Moskva, Šopron a Ružomberok. S reprezentáciou Slovenska postúpila z ME 1999 v Poľsku, na olympijské hry v Sydney 2000; bola asistentka Tibora Vasiľka pri tíme SR, keď získal striebro na ME v Maďarsku 1997, v rovnakej funkcii pôsobila pri Igorovi Grudinovi v bronzovej ruskej reprezentácii na OH v Pekingu 2008.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies