Hejduk nepredĺži s Coloradom, hľadá si nového zamestnávateľa

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 11:14 • 2 min
Hejduk nepredĺži s Coloradom, hľadá si nového zamestnávateľa

NEW YORK - Milan Hejduk nepredĺži kontrakt s tímom zámorskej hokejovej NHL Colorado Avalanche. Tridsaťsedemročný český krídelník však nepomýšľa na koniec kariéry a hľadá si nového zamestnávateľa.

slovakia

left justify in out

Ako informoval Denver Post, Hejduk chcel predĺžiť spoluprácu, no vedenie tímu s ním už nepočíta. "Chce ďalej hrať. Ak sa nájde tím, ktorý bude mať záujem o jeho ofenzívne schopnosti, je presvedčený, že dokáže podať kvalitné výkony," uviedol jeho agent Jiří Crha.

Hejduk mal ponuky z iných klubov, no Crna tvrdí, že podpíše iba kontrakt za správnu sumu. V uplynulej sezóne zarobil dva milióny dolárov. "Nepôjde za minimálny plat. Môže sa dohodnúť na kontrakte s bonusmi. Ak dosiahne určité výkony, tak ich dostane a bude to výhodné pre obe strany. Uvidíme, nemáme sa kam ponáhľať," dodal agent.

Hejduk rozdelil celú svoju kariéru na pôsobenie v dvoch kluboch. V Európe to bol HC Pardubice, v ktorom odštartoval kariéru, a v zámorí Colorado. Do tímu "lavín" prišiel v roku 1998 a celkovo zaň odohral 1020 duelov v základnej časti, v ktorých nazbieral 805 bodov (375+430). V play off pridal ďalších 112 zápasov s bilanciou 34 gólov a 42 asistencií.

S Coloradom sa v sezóne 2000/01 tešil zo zisku Stanleyho pohára, na konte má aj cenu Mauricea Richarda pre najlepšieho kanoniera sezóny 2002/03 (50 gólov) a je trojnásobným účastníkom Zápasu hviezd. S českou reprezentáciou má olympijské zlato z Nagane 1998 a z Turína 2006 si odniesol bronzovú medailu. Tú získal aj na MS 1998.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies