Heineken údajne rokuje o predaji českých aktív

NETKY.SK • 9 September 2014, 11:45 • 2 min
Heineken údajne rokuje o predaji českých aktív

PRAHA - Spoločnosť Heineken, ktorá je tretím najväčším pivovarom na svete, rokuje o predaji svojich českých prevádzok firme Molson Coors. Informoval o tom v utorok denník Lidové noviny, pričom sa odvolal na dva nemenované zdroje z odvetvia.

slovakia

left justify in out

"Rokovania sú už realitou, aj keď nie je jasné, ako dopadnú," citoval denník jeden zo svojich zdrojov. Hovorca spoločnosti Heineken odmietol záležitosť komentovať. Vyjadrenie spoločnosti Staropramen, ktorú vlastní firma Molson Coors, sa nepodarilo získať. Heineken je tretím najväčším pivovarom v ČR, pričom spotreba piva na osobu je tu najvyššia vo svete. Najväčším pivovarom v Česku je spoločnosť Plzeňský Prazdroj, ktorú vlastní firma SABMiller, druhým najväčším pivovarom je Staropramen. 

 

Heineken pôsobí na slovenskom trhu viac ako 14 rokov, a to prostredníctvom spoločností Heineken Slovensko, Heineken Slovensko Sladovne a Heineken Slovensko Distribúcia. Predmetom ich činnosti je výroba a distribúcia piva, sladu, nealkoholických nápojov a veľkoobchod so sladovníckym jačmeňom. Heineken Slovensko je jednou z najväčších potravinárskych firiem v krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies