Heineken predal divíziu Empaque firme Crown

NETKY.SK • 1 September 2014, 15:26 • 2 min
Heineken predal divíziu Empaque firme Crown

AMSTERDAM/BRUSEL - Spoločnosť Heineken, ktorá je tretím najväčším pivovarom na svete, sa dohodla na predaji svojej mexickej divízie Empaque, ktorá podniká v oblasti obalov, firme Crown za 1,23 mld. USD vrátane dlhu.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Crown je jedným z popredných výrobcov plechoviek a kovových kontajnerov. Heineken sa tak podľa zverejnených informácií zbavuje obchodnej činnosti, ktorú získal pri vstupe na mexický trh v roku 2010, čo mu umožní sústrediť svoje zdroje na varenie a predaj ležiakov, piva a muštov.

 

Na základe dohody bude Empaque prostredníctvom dlhodobých zmlúv aj naďalej dodávať Heinekenu plechovky, korok a sklené fľaše. Divízia Empaque vykázala v minulom roku tržby vo výške 660 mil. USD a zisk pred zdanením, úrokmi, odpismi a amortizáciou (EBITDA) na úrovni 130 mil. USD.

 

Heineken pôsobí na slovenskom trhu viac ako 14 rokov, a to prostredníctvom spoločností Heineken Slovensko, Heineken Slovensko Sladovne a Heineken Slovensko Distribúcia. Predmetom ich činnosti je výroba a distribúcia piva, sladu, nealkoholických nápojov a veľkoobchod so sladovníckym jačmeňom. Heineken Slovensko je jednou z najväčších potravinárskych firiem v krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies