Heineken odmietol ponuku firmy SABMiller na prevzatie

NETKY.SK • 15 September 2014, 15:48 • 2 min
Heineken odmietol ponuku firmy SABMiller na prevzatie

LONDÝN - Holandská pivovarnícka spoločnosť Heineken potvrdila, že odmietla ponuku spoločnosti SABMiller na prevzatie.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť informovala, že jej rozhodujúci akcionár chce, aby firma ostala nezávislá. "Rodina Heinekenovcov informovala spoločnosť SABMiller o zámere spoločností Heineken a Heineken Holding ochrániť dedičstvo a identitu Heinekenu ako nezávislej firmy,“ uviedla spoločnosť.

 

"Rodina Heinekenovcov a manažment firmy veria, že spoločnosť bude naďalej rásť a prinášať svojim akcionárom hodnotu,“ informovala ďalej spoločnosť. 

 

Heineken pôsobí na slovenskom trhu viac ako 14 rokov, a to prostredníctvom spoločností Heineken Slovensko, Heineken Slovensko Sladovne a Heineken Slovensko Distribúcia. Predmetom ich činnosti je výroba a distribúcia piva, sladu, nealkoholických nápojov a veľkoobchod so sladovníckym jačmeňom. Heineken Slovensko je jednou z najväčších potravinárskych firiem v krajine. 

 

Pivovarnícka skupina SABMiller prevádzkuje na Slovensku pivovar Topvar v Topoľčanoch aj pivovar Šariš vo Veľkom Šariši.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona