Heidfeldove auto po kolízii s Prostom skončilo v troskách

NETKY.SK • 13 September 2014, 12:49 • 2 min
Heidfeldove auto po kolízii s Prostom skončilo v troskách

PEKING - Bývalý nemecký pilot Formuly 1 Nick Heidfeld mal v sobotu na okruhu v Pekingu počas jeho debutu v pretekoch elektrických automobilov Formula E hrôzostrašnú kolíziu s konkurenčným jazdcom Nicolasom Prostom. Podľa informácií agentúry DPA z nej našťastie vyviazol bez zranení.

slovakia

left justify in out

Ku kolízii prišlo krátko pred cieľom, keď sa 37-ročný Heidfeld pokúsil lídra Prosta predbehnúť. Prost v snahe vytlačiť Heidfelda do neho narazil a "odpálil" ho do zvodidiel. Auto s nemeckým pilotom vyletelo do vzduchu, niekoľkokrát sa otočilo a skončilo v troskách. Nemec ale vyviazol zázračne bez zranení.
      

Viacero bývalých pilotov F1 štartuje v prvej sezóne tzv. ePrix. Okruh v Pekingu sa nachádza v Olympijskom parku a meria 3,44 km. Vedie aj okolo známych architektonických športových skvostov Water Cube či Vtáčieho hniezda.
      

Tímy súťažia na rovnakom monoposte Spark-Renault SRT_01E, a keďže jeho batérie nevydržia celé preteky, musia ich piloti meniť. Desať častí seriálu sa jazdí aj na okruhoch v Miami či Berlíne, finále je na programe v Londýne 27. júna budúceho roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona