Heger zhodnotil svojich prvých sto dní v čele vlády. Hovorí, že na Slovensku prebieha zápas s „korupčnou hydrou“

NETKY.SK • 9 Júl 2021, 12:48 • 2 min
Heger zhodnotil svojich prvých sto dní v čele vlády. Hovorí, že na Slovensku prebieha zápas s „korupčnou hydrou“

BRATISLAVA – Od minuloročných volieb až do teraz na Slovensku prebieha podľa premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) zápas s „korupčnou hydrou“.

slovakia

left justify in out

Uviedol to vo svojom videopríhovore pri príležitosti 100 dní svojej vlády. Zdôraznil, že musí byť nastolený poriadok a skorumpovaní ľudia by mali byť vypudení z úradov, polície či súdov a priestor majú dostať poctiví policajti, vyšetrovatelia, prokurátori aj sudcovia.

 

Prebieha očista polície

Doplnil, že to, čo nazýva opozícia „vojnou v polícii“, je v skutočnosti očista a tá má politickú podporu jeho vlády. Podotkol, že program novej vlády vzišiel z toho, ktorý mala aj vláda jeho predchodcu Igora Matoviča (OĽaNO). V pláne je naďalej robiť zo Slovenska spravodlivú, modernú a ekonomicky silnú krajinu.

Heger poukázal, že sa im podarilo odovzdať Plán obnovy a odolnosti Slovenska medzi prvými krajinami. Ľuďom chcú cez tento plán zaistiť lepšiu zdravotnú starostlivosť, vzdelanie, verejnú dopravu, kvalitnejšie bývanie a aj zdravšie životné prostredie.

 

Dodal však, že pretaviť tieto plány do skutočnosti nebude ľahké. „Teraz budeme chvíľu ‚sadiť‘, teda robiť zmeny, možno aj nepopulárne, ale keď sa nevzdáme, tá úroda bude stáť za to,“ povedal.

 

Pandémia spoločnosť vyčerpala
Nebyť pandémie, podľa Hegera by vláda dokázali viac. Dodal, že aj vzťahy medzi koaličnými partnermi by boli menej vyhrotené. Pandémia však vyčerpala spoločnosť po všetkých stránkach.

 

Obrala ju o psychické sily, energiu, trpezlivosť a samozrejme, aj o zdroje. Na boj s pandémiou štát minul takmer osem miliárd eur, aby zabránili masovému prepúšťaniu ľudí, kolapsu zdravotníctva, nárastu osobných tragédií a zároveň pripravili podmienky na masívne očkovanie.

 

Z jeho pohľadu Slovensko nie je na kolenách, ale ďalej bojuje. Vníma, že kríza bola zvládnutá lepšie ako v roku 2009. Konštatoval, že Slovensko dosiahlo najlepšie výsledky v spotrebe domácností v celej eurozóne.

 

Premiér zdôraznil dôležitosť očkovania

Vo svojom príhovore zároveň spomenul očkovanie proti ochoreniu COVID-19, ktoré podľa neho zachraňuje životy, zmierňuje následky ochorenia a chráni spoločnosť aj ekonomicky.

 

„Ak sa nám podarí zaočkovať väčšinu obyvateľov, a tým výrazne oslabiť tretiu vlnu pandémie, ekonomika sa už tento rok vráti na predkrízovú úroveň,“ vysvetlil.

Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala novú vládu na čele s Hegerom 1. apríla 2021.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies