Heger verí, že objednávatelia vraždy Róberta Remiáša budú potrestaní

NETKY.SK • 29 Apríl 2021, 19:39 • 2 min
Heger verí, že objednávatelia vraždy Róberta Remiáša budú potrestaní

BRATISLAVA - Premiér Eduard Heger (OĽaNO) verí, že na Slovensku sa začína nová éra spravodlivosti, vďaka ktorej budú objednávatelia a vykonávatelia vraždy Róberta Remiáša postavení pred súd.

slovakia

left justify in out

Povedal to premiér na mieste, kde pred 25 rokmi zavraždili Róberta Remiáša. Za tragédiu označil aj to, že jeho vrahovia sú stále na slobode. Na spomienkovej udalosti sa zúčastnil aj minister životného prostredia Ján Budaj a matka Róberta Remiáša, poslankyňa NR SR Anna Remiášová (OĽaNO).

 

„Stojí tu s nami jeho mama, ktorá nechce nič viac, len pravdu. Nevolá po pomste. No hovorila neustále, že ak nevyšetríte túto politickú vraždu, príde ďalšia, a naozaj, prišli dve vraždy, ktoré zdvihli vlnu, v ktorej stále žijeme,“ povedal Budaj. Verí, že sa vraždu podarí vyšetriť a objednávateľ bude potrestaný. 

 

img


Remiáš zahynul 29. apríla 1996 večer po výbuchu automobilu na Karloveskej ceste v Bratislave. Pod jeho autom na kombinovaný benzínový a plynový pohon bola nastražená výbušnina. Z prípravy vraždy bola podozrivá vtedajšia tajná služba.

 

Súvisiaci článok: Postoj prezidentky Čaputovej k vražde Róberta Remiáša

 

Obvinený bol vtedajší riaditeľ Slovenskej informačnej služby Ivan Lexa, ktorého však neskôr súd zbavil obvinenia. Remiáš pomáhal Oskarovi Fegyveresovi, ktorý bol korunným svedkom v kauze zavlečenia Michala Kováča ml. do cudziny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies