Heger uviedol, že vďaka SR sa začala koordinácia prístupu EÚ k platbám za ruský plyn

NETKY.SK • 2 Apríl 2022, 14:06 • 2 min
Heger uviedol, že vďaka SR sa začala koordinácia prístupu EÚ k platbám za ruský plyn

BRATISLAVA - Premiér Eduard Heger (OĽANO) ocenil, že Európska komisia začala s koordináciou prístupu Európskej únie k platbám za dovoz plynu z Ruska. Hovorí, že sa tak stalo na žiadosť Slovenska. Stanovisko poskytla TASR hovorkyňa premiéra Ľubica Janíková.

slovakia

left justify in out

Konštatuje sa v ňom, že jednota Únie sa prejavuje aj v rokovaniach o požiadavke Ruska, aby odberatelia z krajín, ktoré Moskva označuje za nepriateľské, platili za dodávky plynu v rubľoch.

 

img

 

Chcel by som poďakovať francúzskemu predsedníctvu a Európskej komisii, že na žiadosť Slovenska začali s koordináciou reakcie na snahu Ruska podkopať dlhodobé kontrakty na dovoz plynu vymáhaním platieb v rubľoch. Aj v tejto situácii je jednota kľúčová a trváme na rešpektovaní zmluvných podmienok a platbách v eurách alebo dolároch," uviedol premiér.

 

 

Ďalším krokom má byť vypracovanie právnej analýzy, na základe ktorej bude Únia postupovať a koordinovať sa. Zároveň je podľa premiéra potrebné preskúmať nielen právne, ale aj ekonomické dôsledky konania Ruska na členské štáty EÚ.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona