Heger telefonoval s prezidentom Ukrajiny. Označili naše vzťahy za jedny z najlepších v regióne

NETKY.SK • 22 Apríl 2021, 09:12 • 2 min
Heger telefonoval s prezidentom Ukrajiny. Označili naše vzťahy za jedny z najlepších v regióne

Premiér vyjadril podporu Ukrajine počas telefonátu s prezidentom Volodymyrom Zelenským, s ktorým prediskutovali výzvy, ktorým jeho krajina čelí, ale aj bilaterálne vzťahy so Slovenskom, ktoré označili za jedny z najlepších v regióne. Eduard Heger v tejto suvislosti avizoval záujem o skorú návštevu Ukrajiny s cieľom potvrdiť vzájomné blízke putá.

slovakia

left justify in out

Slovenská republika slovami premiéra Hegera tiež opätovne vyjadrila podporu suverenite a územnej celistvosti Ukrajiny, pričom zasahovanie do nej vnímame ako vážne porušenie medzinárodného práva. Premiér tiež potvrdil, že slovenská vláda bude naďalej podporovať európsku perspektívu Ukrajiny s tým, že je potrebné, aby pokračovala v reformnom úsilí.

 

"Povedal som mu aj to, že podporujeme právo občanov Ukrajiny rozhodnúť, či chcú, aby sa ich vlasť stala súčasťou EÚ a NATO. Ukrajina je náš blízky sused, s ktorým máme bezproblémové vzťahy. Slovensko je dlhodobý a verný podporovateľ snahy o jej európsku perspektívu," uviedol Heger na sociálnej sieti.

 

VYJADRIL SOM PODPORU PREZIDENTOVI UKRAJINY VOLODYMYROVI ZELENSKÉMU Slovensko podporuje nezávislosť a suverenitu...

Uverejnil používateľ Eduard Heger - predseda vlády SR Streda 21. apríla 2021


Obaja predstavitelia diskutovali aj o situácii na medzinárodnom letisku v Užhorode. V septembri minulého roka počas oficiálnej návštevy ukrajinského prezidenta minister dopravy SR a ukrajinský minister infraštruktúry podpísali dohodu o stanovení podmienok využívania časti vzdušného priestoru Slovenskej republiky na letisku.

 

Súvisiaci článok: Minister obrany potvrdil informácie o 100-tisíc ruských vojakov rozmiestnených neďaleko Ukrajiny. Sú v útočnej formácii

 

Na jeho eventuálnom otvorení pre verejnosť by ukrajinský prezident chcel privítať aj slovenského premiéra. Eduard Heger zasa pozval ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na prestížne bezpečnostné fórum Globsec.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies