Heger považuje odvolávanie Mikulca z funkcie za absurdné, s Pčolinským si vydiskutoval postoje

NETKY.SK • 14 Jún 2021, 12:49 • 2 min
Heger považuje odvolávanie Mikulca z funkcie za absurdné, s Pčolinským si vydiskutoval postoje

BRATISLAVA - Eduard Heger považuje konanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej má byť Roman Mikulec odvolávaný z funkcie ministra vnútra, za absurdné.

slovakia

left justify in out

Heger to povedal po dnešnom rokovaní vlády, na ktorom kabinet neodsúhlasil návrh poslancov Národnej rady na vyslovenie nedôvery Mikulcovi. Vo svojom stanovisku k návrhu skupiny poslancov vláda uviedla, že vníma tento dokument ako súčasť politického boja, ako prejav obsahovej prázdnosti navrhovateľov, ale zároveň aj ako vážny útok na princípy právneho štátu.

 

Súvisiaci článok: Vláda schválila návrh na odvolanie obvineného riaditeľa Úradu inšpekčnej služby

 

img

„Dnešné rozhodnutie je signálom toho, že vláda drží spolu a je súdržná. Nerozumiem tomu, prečo sa opozičné strany sťažujú na ministra vnútra, keďže súčasná vláda spravila to, čo sľúbila, a teda rozviazala ruky orgánom činným v trestnom konaní," uviedol premiér.

Za odvolanie Mikulca z funkcie bude na parlamentnej schôdzi, ktorá sa začína v utorok 15. júna o 9:00, hlasovať aj predseda poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Peter Pčolinský, ktorý je bratom väzobne stíhaného exriaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského. Mikulec už totiž nemá Pčolinského dôveru.

 

img

 

Heger po rokovaní vlády ozrejmil, že sa s Pčolinským osobne stretol a dobre sa porozprávali „Pánovi Pčolinskému som povedal, že takéto hlasovanie je v rozpore s koaličnou zmluvou a nemalo by sa udiať. Na druhej strane mi však vysvetlil unikátnu situáciu, v ktorej sa nachádza, keďže jeho brat je vo väzbe a chce mu takýmto postojom vyjadriť solidaritu," dodal Heger.

 

Prečítajte si: Heger: Ak Peter Pčolinský zahlasuje za odvolanie ministra vnútra s opozíciou, poruší koaličnú zmluvu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona