Heger okomentoval udalosti z Čiech. Potvrdil, že naše spravodajské služby chránia bezpečnosť Slovákov

NETKY.SK • 20 Apríl 2021, 16:19 • 2 min
Heger okomentoval udalosti z Čiech. Potvrdil, že naše spravodajské služby chránia bezpečnosť Slovákov

BRATISLAVA - Bezpečnostná rada SR dnes na zasadnutí prijala informácie slovenských spravodajských služieb o aktivitách iných spravodajských služieb na území SR.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO). Zasadnutie rady inicioval premiér pre medializované informácie z Českej republiky o vyhostení 18 ruských diplomatov, ktorí sú podľa zistení českej tajnej služby zamestnancami ruskej spravodajskej služby. Tieto osoby sa mali podieľať na výbuchu muničného skladu v Českej republike v roku 2014.

Heger zdôraznil, že rada na dnešnom zasadnutí vyhodnotila aktuálnu bezpečnostnú situáciu v SR. „Bezpečnostné zložky budú naďalej zabezpečovať bezpečnosť občanov,“ povedal Heger.


img

 

Súvisiaci článok: Babiš nespája výbuchy vo Vrběticiach so štátnym terorizmom

 

Premiér odmietol komentovať prítomnosť dvoch údajných ruských agentov stojacich za výbuchom vo Vrběticiach aj na Slovensku. Ako sám uviedol, nechce zachádzať do detailov, aby neprekročil nejaký rámec utajovaných skutočností.

Český premiér Andrej Babiš spolu s ministrom vnútra a dočasným ministrom zahraničia ČR Janom Hamáčkom na mimoriadnej tlačovej konferencii 17. apríla oznámili vyhostenie 18 ruských diplomatov, krorých identifikovali ako pracovníkov ruských tajných služieb.

 

 

Podľa Babiša a Hamáčka existuje podozrenie, že sa Rusko podieľalo na výbuchu muničných skladov vo Vrběticiach v roku 2014, pri ktorom zomreli dvaja ľudia. Kremeľ zareagoval recipročne a z krajiny vyhostil 20 zamestnancov českého veľvyslanectva v Moskve.

 

Mohlo by vás zaujímať: Krajiny V4 jednoznačne podporujú Českú republiku. Dnes zasadne Bezpečnostná rada SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies