Premiér sa vyjadril k novele zákona o štátnom rozpočte. Navýšenie výdavkov považuje za nevyhnutné

NETKY.SK • 20 Máj 2021, 15:21 • 2 min
Premiér sa vyjadril k novele zákona o štátnom rozpočte. Navýšenie výdavkov považuje za nevyhnutné

BRATISLAVA – Novela zákona o štátnom rozpočte je nevyhnutná a diskusia o jej prípadných zmenách patrí za zatvorené dvere.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v reakcii na spor ministra financií Igora Matoviča (OľaNO) s koaličnou stranou Sloboda a Solidarita predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO). Zároveň zdôraznil, že opatrenia navrhované v novele boli dohodnuté na koaličných radách.


„Som rád, že aj Medzinárodný menový fond nás pochválil za viacero opatrení, ktoré sme v boji proti korone zaviedli," povedal premiér. Doplnil, že navrhované zmeny je potrebné v najbližších dňoch schváliť v parlamente.

 

Mohlo by vás zaujímať: Strana SaS vracia úder Igorovi Matovičovi. Sulík tvrdí, že nie je proti navýšeniu rozpočtu

 

„Ja verím tomu, ža aj tá diskusia medzi jednotlivými aktérmi bude konštruktívna a že nebude nijako zdržovať tento proces," dodal Heger.

Aktuálny návrh na zvýšenie výdavkov v štátnom rozpočte zahŕňa podľa strany SaS rôzne nepandemické položky, ktoré tam nemajú čo robiť.

 

Preto je podľa liberálov na túto tému potrebná diskusia. Minister financií Matovič v tejto súvislosti skonštatoval, že SaS si berie občanov a firmy ako rukojemníkov. Stranu tiež obvinil z nutkania rozbiť koalíciu.
 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ: Slovná prestrelka medzi koaličnými partnermi pokračuje. Minister financií uštedril SaS tvrdé slová!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies