Hegemónia Messiho a Ronalda sa skončila! Novým futbalovým kráľom sa stal Luka Modrič

NETKY.SK • 4 December 2018, 00:46 • 2 min
Hegemónia Messiho a Ronalda sa skončila! Novým futbalovým kráľom sa stal Luka Modrič

PARÍŽ - Luka Modrič zvíťazil v prestížnej bilančnej ankete Zlatá lopta 2018 (Ballon d'Or), ktorú organizuje francúzsky odborný časopis France Football.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný Chorvát v službách Realu Madrid ovládol hlasovanie premiérovo v kariére, z pomyselného futbalového trónu zosadil niekdajšieho spoluhráča z madridského "bieleho baletu" - Portugalčana Cristiana Ronalda (Juventus Turín), ktorý skončil druhý. V najlepšej trojke ocenených bol aj francúzsky majster sveta Antoine Griezmann (Atlético Madrid).

Časopis France Football prvýkrát v histórii udelil aj trofej Ballon d'Or Féminin pre najlepšiu futbalistku sveta a Kopa Trophy pre najlepšieho mladého hráča. Medzi ženami ocenili NórkuAdu Hegerbergovú, mladíkom roka 2018 sa stal Francúz Kylian Mbappé.

"Špílmacher" Realu Madrid Modrič výkonmi v rozhodujúcich fázach uplynulej sezóny prispel k tretiemu triumfu "bieleho baletu" v Lige majstrov po sebe a štvrtému v priebehu ostatných piatich ročníkoch. V decembri môže pridať aj titul na MS klubov. V drese chorvátskej reprezentácie žiaril na tohtoročných MS v Rusku, na ktorých "vatreni" postúpili až do finále.

 

 

 

V ňom síce futbalisti od Jadranu podľahli Francúzom (2:4), ale rodáka zo Zadaru vyhlásili za najlepšieho hráča "mundialu". Modrič už na konci augusta získal ocenenie pre najlepšieho hráča roka podľa Európskej futbalovej únie (UEFA), v septembri mu do zbierky pribudla trofej "The Best" pre najlepšieho hráča roka 2018 podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

France Football udeľoval od roku 1956 Zlatú loptu na základe hlasovania novinárov. Najprv to bola cena pre najlepšieho európskeho hráča v danom roku, neskôr pre jednotku pôsobiacu na "starom kontinente" bez ohľadu na národnosť, od roku 2007 sa hlasovalo úplne bez obmedzenia.

Výsledky 63. ročníka prestížnej bilančnej ankety Zlatá lopta (Ballon d´Or), ktorú organizuje francúzsky odborný futbalový časopis France Football:


1. Luka Modrič (Real Madrid)
2. Cristiano Ronaldo (Juventus Turín)
3. Antoine Griezmann (Atlético Madrid)
4. Kylian Mbappé (PSG)
5. Lionel Messi (FC Barcelona)
6. Mohamed Salah (FC Liverpool)
7. Raphaël Varane (Real Madrid)
8. Eden Hazard (FC Chelsea)
9. Kevin de Bruyne (Manchester City)
10. Harry Kane (Tottenham Hotspur)

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies