Hedviga Malinová pôjde pred súd

NETKY.SK • 3 Február 2015, 06:31 • 2 min
Hedviga Malinová pôjde pred súd

BRATISLAVA - V kauze Hedvigy Žákovej Malinovej odvolací súd zrušil rozhodnutie prvostupňového súdu o odmietnutí obžaloby z krivej výpovede. Informuje o tom spravodajský portál sme.sk.

slovakia

left justify in out

"Krajský súd v Nitre vrátil túto trestnú vec okresnému súdu na ďalšie konanie," informoval hovorca súdu Mário Pivarči. Odôvodnenie zatiaľ nie je známe. Súd rozhodol na neverejnom zasadnutí. Portál pripomína, že Okresný súd v Nitre odmietol obžalobu na Hedvigu Žákovú Malinovú v decembri pre porušenie práva na obhajobu. Generálna prokuratúra totiž podľa súdu mala zabezpečiť preklad obžaloby do maďarského jazyka. Malinová mala na to zo zákona právo, keďže je od roku 2013 maďarskou štátnou občiankou.
      

O preklad Malinová žiadala prostredníctvom svojho advokáta po oboznámení sa so závermi vyšetrovania a potom aj na súde. Ten poslal prokuratúre žiadosť o preklad obžaloby v novembri. Prokuratúra to odmietla s vysvetlením, že po podaní obžaloby už "nie je oprávnená vydávať rozhodnutia, nakoľko je iba stranou v konaní." Krajský súd dal teraz za pravdu prokuratúre. Vo veci bude zrejme vytýčené pojednávanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies