Heckler & Koch nebude vyvážať zbrane do krajín mimo NATO

NETKY.SK • 28 November 2016, 13:52 • 2 min
Heckler & Koch nebude vyvážať zbrane do krajín mimo NATO

NECKAR - Nemecký výrobca zbraní Heckler & Koch v budúcnosti nebude obchodovať s krajinami mimo sféry vplyvu NATO. Ako sa z firemných zdrojov dozvedela agentúra DPA, zbrane sa budú vyvážať len do tzv. zelených krajín, čiže demokratických štátov s nízkou korupciou.

slovakia

left justify in out

To znamená, že v budúcnosti zo zoznamu krajín vypadnú štáty ako Saudská Arábia, Mexiko, Brazília a India, ako aj "žlté" Turecko. Firma zmenu v stratégii vysvetľuje problémami pri získaní vývozných povolení, v niektorých prípadoch ich nemecké úrady vôbec neudeľujú.

 

Heckler & Koch už v súčasnosti v mnohých prípadoch čaká na vývozné povolenia. Napríklad Heckler & Koch potrebuje pre svoju továreň v Saudskej Arábii kľúčové diely, ktoré sa vyrábajú výlučne v Nemecku. Ak úrady vývoz nepovolia, spoločnosť príde o vysokú finančnú zálohu, ktorú musela v tejto krajine zložiť. Stratégia sa preto týka budúcich kontraktov, platné zmluvy firma dodrží.

 

Heckler & Koch mala finančné problémy, medzičasom sa jej hospodárenie zlepšilo. V prvých deviatich mesiacoch tohto roka vzrástli tržby o 19 % na 144,8 milióna eur, zisk dosiahol 3,8 milióna eur. V rovnakom období roka vykázala spoločnosť stratu 10,3 milióna eur. Výrobca má v súčasnosti k dispozícii hotovosť 30 miliónov eur v porovnaní s 12,9 milióna eur v minulom roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies