Heath dovŕšil hetrik na Mr. Olympia

NETKY.SK • 30 September 2013, 09:40 • 2 min
Heath dovŕšil hetrik na Mr. Olympia

LAS VEGAS - Mr. Olympia má staronového víťaza - Phila Heatha. Tridsaťtriročný Američan triumfoval v najsledovanejšej kulturistickej súťaži na svete v Las Vegas tretí raz v rade a tým sa vyrovnal legende Ronniemu Colemanovi. Heath zvíťazil v 49. ročníku Mr. Olympia absolútne suverénne.

slovakia

left justify in out

Druhý skončil Kai Green a tretí nemecký šampión Dennis Wolf, ktorý sa dostal na stupne víťazov prvý raz. Pre štvornásobného šampióna Jaya Cutlera, ktorý sa vrátil po zdravotnej odmlke, zostalo šieste miesto.

"Keď v semifinále rozhodcovia vyvolali na pódium Heatha a hneď ho aj poslali späť mimo svetiel reflektorov, bolo jasné, že zostávajúcich päť borcov bude bojovať už len o druhé miesto," napísal kulturistika.server ronnie.cz. 

Heath vo svojej ďakovnej reči spomenul na prvom mieste svoju manželku Jennie, ktorá prekonávala rakovinu práve v čase, keď on bol v plnej príprave na Mr. Olympia. Napokon to obaja zvládli - ona ťažkú chorobu a on náročnú súťaž. Víťaz získal okrem zlatej medaily a Sandowej trofeje aj prémiu 250 000 USD. 

"Tento rok sme mali na Olympii troch šampiónov a štyroch viacnásobných víťazov Arnold Classic. Všetci si zaslúžili byť tu, všetci do toho dali všetko a ja som veľmi vďačný, že som z toho vyšiel ako víťaz," cituje Heatha server slovakfitness.sk 

Výsledky Mr. Olympia 2013 
1. Phil Heath, 2. Kai Greene, 3. Dennis Wolf, 4. Shawn Rhoden, 5. Dexter Jackson, 6. Jay Cutler (predstavilo sa 20 kulturistov) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona