Headlinerom Uprising Reggae Festivalu bude Alborosie

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 14:06 • 2 min
Headlinerom Uprising Reggae Festivalu bude Alborosie

BRATISLAVA 6. apríla (SITA) - Jedným z headlinerov deviateho ročníka Uprising Reggae Festivalu, ktorý sa uskutoční 26. a 27. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, bude taliansko-jamajský spevák Alborosie.

slovakia

left justify in out

Tridsaťosemročný rodák zo Sicílie, ktorý na tomto podujatí vystúpil už v roku 2010, príde na Slovensko so svojou kapelou Shengen Clan. Koncert bude súčasťou turné k jeho novému albumu Freedom & Fyah, ktorý plánuje vydať v máji. Alborosie sa pridal k už skôr potvrdeným interpretom, ktorými sú Nneka, Tarrus Riley Dean Fraser a Alaine.

 

Alborosie, vlastným menom Alberto D'Ascola, odštartoval hudobnú kariéru už ako 15-ročný v kapele Reggae National Tickets, v ktorej pôsobil pod pseudonymom Stena. V roku 2001 sa rozhodol vydať na sólovú kariéru, pričom sa presťahoval na Jamajku, kde začínal ako producent a zvukový inžinier. V začiatkoch ho však domáci kritizovali a nazývali ho borosie, čo v jamajskom slangu znamená drzý nehanebník. Neskôr si však vyslúžil uznanie, pričom zo skratky svojho krstného mena a slova borosie si vytvoril svoje súčasné umelecké meno. Debutoval v roku 2008 albumom Soul Pirate, po ktorom nasledovali štúdiovky Escape From Babylon (2009), Escape From Babylon To The Kingdom Of Zion (2010), Dub Clash (2010), 2 Times Revolution (2011) a Sound The System (2013). Spolupracoval napríklad s interpretmi ako Gentleman, Ky-Mani Marley, Junior Reid, Mykal Rose, Etana či The Abyssinians.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona