Headlinerom Uprising Reggae Festivalu bude aj rapper KRS-One

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 09:07 • 2 min
Headlinerom Uprising Reggae Festivalu bude aj rapper KRS-One

BRATISLAVA - Jedným z headlinerov siedmeho ročníka Uprising Reggae Festivalu, ktorý sa uskutoční 22. a 23. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, bude americký rapper KRS-One.

slovakia

left justify in out

Na svojej oficiálnej webstránke o tom informovali organizátori podujatia, ktorí okrem toho ohlásili aj účasť viacerých slovenských a českých hip-hopových interpretov. Konkrétne sú to Vec & Škrupo, James Cole, Boyband, Tono S. & Beyuz a Bekim.

 

Štyridsaťosemročný KRS-One, vlastným menom Lawrence Krisna Parker, pochádza z newyorského Bronxu a svoju kariéru začínal v skupine Boogie Down Productions, s ktorou vydal celkovo päť štúdioviek - Criminal Minded (1987), By All Means Necessary (1988), Ghetto Music: The Blueprint Of Hip Hop (1989), Edutainment (1990) a Sex And Violence (1992). Po vydaní posledného menovaného albumu sa táto formácia rozpadla a KRS-One začal pôsobiť ako sólový interpret. Odvtedy vydal už jedenásť sóloviek a tiež päť spoločných albumov s interpretmi ako Marley Marl, Buckshot alebo True Master. Medzi jeho najznámejšie hity patria skladby ako Outta Here, Sound Of Da Police, South Bronx, MC’s Act Like They Don’t Know, The Bridge Is Over, Represent The Real Hip Hop či Step Into A World (Rapture’s Delight). KRS-One sa v ten istý víkend, keď vystúpi na Uprisingu, predstaví aj na festivale Hip Hop Kemp v Hradci Králové. 

 

Na Uprising Reggae Festivale tento rok vystúpia aj Shaggy, Jimmy Cliff, The Skatalites, Collie Buddz, Gentleman's Dub Club, Ward 21, Dub FX, Chronixx & Zinc Fence Redemption, Jah9, Daddy Freddy, Jah Sun, YT, Taiwan Mc, Lion D & Bizzarri Sound a Addis Pablo & Suns Of Dub. Vstupenky na podujatie stoja momentálne 35 eur a sú v predaji v sieti Ticketportal alebo na webstránke www.uprising.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona