HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice 5:1 vo finále Cassovia Hockey Cupu

NETKY.SK • 27 August 2010, 07:41 • 2 min
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice 5:1 vo finále Cassovia Hockey Cupu

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice 5:1 vo finále Cassovia Hockey Cupu

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti českého tímu HC Oceláři Třinec sa stali celkovými víťazmi 3. ročníka turnaja Cassovia Hockey Cup, ktorý je zároveň 63. edíciou Tatranského pohára, keď si vo finále poradili s ďalším českým zástupcom HC Vítkovice Steel 5:1. Zápas o tretie miesto medzi sebou zohrajú domáce HC Košice a nemecký tím EC Kassel Huskies (18.15).

Finále:
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Góly: 8., 40. Kohn, 14. Varaďa, 40., 50. Mičulka - 24. Sýkora. Rozhodovali: Lauff - Bogdaň, Kalina, vylúčení: 5:3, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0.

Od úvodných minút sa hral v košickej Steel aréne obojstranne vyrovnaný hokej s množstvom príležitostí. Ako prví mohli skórovať hráči Vítkovíc, ale nevyužili dve po sebe idúce presilové hry. Trest prišiel v 8. minúte, keď Kohn pri výhode o jedného hráča prekonal Šindelářa a otvoril skóre stretnutia. Rozbehnutí Třinec pritlačil aj v ďalšom priebehu, ale gól dosiahol opäť pri početnej výhode o jedného muža. Autorom bol Varaďa, ktorý zužitkoval peknú Polanského prihrávku - 2:0. Vítkovice pridali smerom dopredu, no pozorný Hamerlík si do konca prvej časti postrážil čisté konto. Začiatok druhého dejstva zdobil rýchly hokej, čo sa páčilo aj divákom. Vstup však vyšiel lepšie Vítkoviciam, ktoré sa po góle bývalého hráča Košíc Sýkoru z presilovej hry vrátili späť do zápasu 1:2. Nič im to však nebolo platné, pretože napriek optickému tlaku prišiel v záverečnej minúte výpadok, za ktorý zaplatili dvoma gólmi. Najprv sa presadil Mičulka a niekoľko sekúnd po ňom pridal svoj druhý gól v stretnutí Kohn - 4:1. V tretej tretine sa hra prelínala zo strany na stranu a dominovali najmä obrany a brankári. V 50. minúte sa však stav predsa len menil, keď na 5:1 zvýšil Mičulka a o víťazovi nebolo pochýb. Hokejisti Třinca tak zvládli turnaj bez jediného zaváhania a zaslúžene sa tešili z celkového triumfu.   Hlasy trénerov:   Marek Pavel, tréner HC Třinec: "Aj keď tomu výsledok nenasvedčuje, tak to bolo vyrovnané stretnutie. Vítkovice majú dobrý tím, je to nepríjemný súper, majú výborný pohyb a víťazstvo nebolo vôbec jednoduché. Rozhodlo to, že sme dali v poslednej minúte druhej tretiny dva góly. Potom sme sa v záverečnej časti sústredili, aby sme duel dotiahli do víťazného konca."   Mojmír Trličík, tréner HC Vítkovice: "Do zápasu sme vstúpili veľmi nekoncentrovane, zle sme korčuľovali a súper bol v koncovke veľmi efektívny. V druhej tretine sme sa vrátili gólom späť do stretnutia, vytvorili sme si tlak, ale v poslednej minúte sme z dvoch šancí inkasovali dva góly. Keď hráte tretí ťažký duel počas štyroch dní, tak by to bol asi zázrak, ak by sme to otočili zo stavu 1:4. Súper potom opäť udrel a viac-menej sa už iba dohrávalo."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies