HC Mountfield sa definitívne sťahuje do Hradca Králové

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 09:44 • 2 min
HC Mountfield sa definitívne sťahuje do Hradca Králové

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Extraligový hokej odchádza z Českých Budějovíc, klub HC Mountfield sa presúva do Hradca Králové. Už predpoludním schválilo mestské zastupiteľstvo v Hradci Králové podporu pre extraligistu.

slovakia

left justify in out

Následne pre český web iSport.cz potvrdil sťahovanie klubu na východ Čiech aj prezident HC Mountfield Miroslav Schön. "Predstavenstvo HC Mountfield rozhodlo s definitívnou platnosťou o presune klubu do Hradca Králové. Zároveň zvolilo za nového generálneho manažéra Aleša Kmoníčka," vyhlásil pre iSport.cz Schön.

V Hradci Králové doteraz pôsobil prvoligový tím. Nová spoločnosť nebude financovať obe subjekty, kluby sa spoja do jedného. HC Mountfield je pripravený ponúknuť prvoligovú licenciu inému klubu. HC Mountfield by mal aj v novej sezóne viesť Peter Draisaitl. 

Hradec Králové plánuje dávať ročne do hokeja 19,2 milióna korún, z ktorých by 13,7 milióna išlo na extraligu a zvyšok na mládež. Klub HC Mountfield začal rokovania o presune po sporoch radnicou Českách Budějovíc a pivovarom Budějovický Budvar o čapovanie piva pri domácich extraligových zápasoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies