HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 2:1 pp v 5.zápase 1/4-finále

NETKY.SK • 16 Marec 2012, 08:04 • 2 min
HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 2:1 pp v 5.zápase 1/4-finále

HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 2:1 pp v 5.zápase 1/4-finále

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti úradujúceho slovenského majstra HC Košice zvíťazili v piatom štvrťfinálovom stretnutí v košickej Steel aréne nad HC'05 Banská Bystrica 2:1 po predĺžení a postúpili do semifinále extraligovej play off po výsledku 4:1 na zápasy.

      HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 2:1 pp (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
      Góly: 36. Miklík (Jenčík, Homer), 62. Hvila (Gron, Miklík) - 24. Cebák (Pulliainen, Hričina). Rozhodovali: Jonák, D. Konc - Gajan, V. Snášel vylúčení: 3:3, navyše: Jabrocký (B. Bystrica) 10. min. za napadnutie zozadu, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 5163 divákov.
      stav série: 4:1, do semifinále postúpil HC Košice
      Zostavy:
      Košice: Hylák - Tabaček, Homer, Kolba, Šeda, M. Novák, Martin Chovan, Slimák - Dravecký, Hvila, Pašek - Zálešák, Kristek, Bartoš - Miklík, Gron, Jenčík - Spilár, Mlynarovič, Matúš Chovan
      Banská Bystrica: Chorošun - Cebák, Huba, Kubka, Novajovský, Bambúch, Beňa, Lamper - Hlinka, Heizer, Kútny - Kristoffersson, Jokila, Jabrocký - L. Novák, Češík, Kokavec - Zuzin, Pulliainen, Hričina

      V košickej Steel aréne začali aktívnejšie domáci hráči a už v 4. minúte sa ocitol v samostatnom úniku Pašek, s jeho zakončením si však Chorošun poradil. Vzápätí vyskúšal jeho pozornosť tvrdou strelou z ľavého kruhu Gron. Domáci pokračovali v útočnej hre a v 6. minúte mal gól na hokejke Matúš Chovan, ktorý však nezužitkoval Spilarovu prihrávku spoza bránky. O tri minúty neskôr sa ocitol v ideálnej šanci obranca Šeda, jeho zakončenie v početnej výhode o jedného hráča našlo iba dobre postaveného Chorošuna. Ten istý hráč mohol otvoriť skóre duelu v 14. minúte, ale ani na dva razy nedokázal dostať puk do siete hostí. Prvú strelu brankár "baranov" zlikvidoval, druhú poslal košický obranca nad jeho bránku. Hostia spod Urpína sa do tej chvíle snažili pozorne brániť a vyrážať do rýchlych protiútokov. Košickú bránku vážnejšie ohrozili iba po ďalekonosnej strele Cebáka. Až v 17. minúte dokázali "oceliarov" zatlačiť v ich obrannom pásme, dobré príležitosti Jokilu a Kútneho však zostali nevyužité. Domáci odpovedali šancami Jenčíka, Tabačeka a v záverečnej minúte i Draveckého, stav sa nezmenil. 
      Vstup do druhej tretiny vyšiel hosťom, ktorí v 24. minúte po strele Cebáka od modrej čiary otvorili skóre duelu - 0:1. "Baranov" gól nabudil a o dve minúty neskôr nebezpečne vypálil Huba, Hylák reflexívne lapačkou vytlačil puk mimo priestor bránky. Tempo hry sa postupne zvyšovalo, obidve mužstvá sa vysoko napádali pri rozohrávke a dokázali si vypracovať viacero šancí na oboch stranách. Košice postupne hru vyrovnali a v 31. minúte mohol vyrovnať Dravecký, v poslednej chvíli mu zabránil zakončiť obranca hostí. Vzápätí vystrelil od modrej čiary Homer a o dorážku sa pred Chorošunom pokúsil Hvila. O tri minúty neskôr sa ocitol po Gronovej časovanej prihrávke pred Chorošunom Jenčík, no gólman hostí sa nenechal zaskočiť. Na opačnej strane ešte v tej istej minúte vytiahol parádny zákrok vyrážačkou Hylák, keď Kokavec zakončoval do odkrytej časti jeho bránky. Minútu pred koncom druhej dvadsaťminútovky sa ocitol sám pred bránkou hostí Pašek, ale ani na dva razy nedokázal nadvihnúť puk ponad ležiaceho Chorošuna.
      Do záverečného dejstva vstúpili s útočnou aktivitou na hokejkách domáci hokejisti, ale s ich šancami si brankár hostí poradil. "Barani" predovšetkým dobre bránili a pozične vykrývali priestor pred Chorošunom. Tlak Košíc postupne narastal, hráči spod Urpína nepúšťali súpera do vážnejšieho zakončenia a sporadicky podnikali i rýchle protiútoky. V 54. minúte sa dostal k zakončeniu Heizer, Hylák podržal svoj tím. O dve minúty neskôr pred Chorošunom šikovne tečoval puk Spilar, banskobystrický brankár však i s dávkou šťastia zachránil. Do konca zápasu už diváci gól nevideli a na rad prišlo predĺženie. V ňom mali hneď v úvode početnú výhodu domáci hráči a Hvila v 62. minúte spečatil osud stretnutia i štvrťfinálovej série.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona